Klart: SHL-klubben värvar NHL-meriterade backen – mitt under matchen

HV71 tar sig an Rögle hemma i Kinnarps Arena. Mitt under matchen meddelar klubben att den NHL-meriterade backen Stefan Elliot är klar för klubben.

Efter förra årets SM-guld har HV71 tappat en mängd spelare. Årets säsong har börjat krokigt och efter 11 omgångar ligger Jönköpingsklubben på sjunde plats med 17 poäng.

Under lördagen tar HV71 emot Rögle hemma i Kinnarps Arena – och mitt under matchen skulle supportrarna få höra om en ny spelare som ansluter till klubben.

Ansluter i veckan

Bara minuter efter pucken släppts bekräftar HV71 via sin hemsida att man värvar in backen Stefan Elliot. Han kommer närmast kommer från KHL och Ak Bars Kazan.

Den 26-årige kanadicken har gjort 84 NHL-matcher under karriären, med Colorado, Arizona och Colorado, och stod förra säsongen  för 11 poäng på 32 matcher i KHL.
– Stefan är en back som är väldigt skicklig i spelet med puck. Han har ett bra förstapass och följer gärna med i det offensiva spelet. Han har samlat på sig erfarenhet både från NHL och KHL och kommer bli en värdefull tillgång för oss, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida.

Elliot kommer enligt klubben förhoppningsvis ansluta till truppen under den kommande veckan. När han kan göra sin första SHL-match för de regerande mästarna är fortfarande oklart.

LÄS MER: Förre målkungen dumpas av Rangers – kan återvända till Sverige