Klart! SHL-klubben värvar landslagsforwarden – från nya konkurrenten: ”Det blir så klart kul”

.

De bygger sin allra första SHL-trupp i klubbens historia.
Nu är nästa pusselbit på plats för IK Oskarshamn.
I dag blev Färjestads Alexander Reichenberg klar för SHL-nykomlingen.

IK Oskarshamn bara fortsätter bygga sin allra första SHL-trupp någonsin. Nu har de också börjat värva från sina nya seriekonkurrenter i högstaligan.

Värvar från SHL-konkurrenten

I dag blev norske landslagsmannen Alexander Reichenberg klar för SHL-nykomlingen och lämnar Färjestad med omedelbar verkan. Norrmannen har skrivit på ettårskontrakt med IKO.

Reichenberg är faktiskt född i Mora men sin hockeyuppfostran har han fått i Norge i klubbar som Lillehammer och Storhamar. Senaste säsongen blev det 8 poäng på 27 matcher med Färjestad i SHL.

190324 Färjestads Alexander Reichenberg under kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Färjestad den 24 mars 2019 i Jönköping.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

”Bra att jag spelat i SHL”

Nu flyttar han vidare nedåt i landet till östkusten för att hjälpa Oskarshamn att hålla sig kvar.
– Det känns bra att jag har spelat i SHL innan så man vet lite hur det är och lite mer om motståndarlagen. Det är en riktigt bra liga och det är tufft att spela mot de bästa lagen. Jag ser fram emot att få fortsätta i SHL och nu med Oskarshamn. Det är väl ingen som har stora förväntningar på oss utan vi blir en underdog som kan göra bra ifrån sig. Det blir så klart kul att möta många gamla kompisar som fortfarande spelar i Färjestad så man blir lite extra taggad till dom matcherna, säger han på nya klubbens webbplats.

Han har en plats i lagbygget nu men vilket position det blir på är fortfarande osäkert. Tidigare har Reichenberg spelat både som center och som forward.

Helst vill norrmannen spela centralt.
– Jag spelar helst som center men har inga problem att vara ytterforward heller. Det beror på var man hamnar, om det är högre upp i kedjorna så kan det bli på kanten, säger han i ett uttalande.

FOTO: Bildbyrån

Meriterat nyförvärv

Det blir ett meriterat nyförvärv som förstärker Oskarshamn inför första säsongen i SHL. 27-åringen kommer med hela 420 matcher i norska ligan, 42 matcher i tjeckiska ligan och 63 landskamper med Norge.
– En spännande spelare med bra fart. Alexander kan gå både center och ytterforward. Han har värdefulla erfarenheter med sig från både VM och OS, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt i pressmeddelandet.

Oskarshamns lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Tex Williamsson
Fredrik Pettersson Wentzel

Backar:
Christian Lindberg
Isak Pantzare
Pontus Näsén
Jake Newton
Emil Wahlberg
Jesper Dahlroth
Oskar Nilsson
Henrik Nilsson

Forwards:
John Dahlström
Filiph Engsund
Janne Kivilahti
Markus Modigs
Filip Sveningsson
Robin Söderqvist
Joakim Thelin
Tyler Kelleher
Gustaf Franzén
David Goodwin
Hampus Harlestam
Nicklas Heinerö
Alexander Reichenberg

LÄS MER: NHL-klubbens trejd i natt – som öppnar upp dörren på vid gavel för NHL-svensken!

Här får Oscar Sundqvist hela hockeyvärldens respekt – uppfyller hockeytokiga flickans högsta dröm