Klart: SHL-klubben värvar forward från AHL

Rögle BK fortsätter förstärka truppen.
I lördags blev den finske toppbacken Janne Jalasvaara klar.
Nu har klubben skrivit kontrakt med en AHL-forward.

 

Rögle BK kämpar i botten av SHL. Men nye sportchefen Chris Abbott har jobbart stenhårt på att förstärka truppen. I lördags blev det klart att finländaren Janne Jalasvaara anländer till klubben. Nu är nästa nyförvärv på plats.

Det handlar om den kanadensiske centern Stephen Perfetto, som närmast kommer från spel i AHL-laget Milwaukee Admirals. 26-årige Perfetto har skrivit på en kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Forwarden landade i Ängelholm vid 13-tiden – bara timmen senare stod han på is med sitt nya lag.
– Det finns ingen anledning att stå över träningen. Jag är här för att spela ishockey, säger Perfetto till Rögles hemsida.

Sportchefen Chris Abbott är nöjd med tillskottet.
– Stephen är en skridskostark center med bra spelsinne, väldigt dynamisk och hans egenskaper passar in i det sätt som vi vill spela ishockey, säger han till klubbens hemsida.

Öste in poäng i ECHL

Perfetto slog igenom på allvar i ECHL. På tre säsonger gjorde han hela 119 poäng på 134 matcher. Succén resulterade i ett kontrakt med Nashvilles AHL-lag Milwaukee Admirals. Men där har det inte gått lika bra och nu väntar alltså spel i SHL och Rögle.

Även om han inte har erfarenhet av spel i Europa är Perfetto ändå van vid spel på stor rink.
– Jag ser fram emot den här möjligheten att komma över till Europa och spela ishockey. Jag har spelat på stor rink i Alaska så jag är van vid det. Min styrka är skridskoåkningen och det hoppas jag kunna visa här, säger han.

LÄS MER: Nu öppnar Erik Gustafsson för SHL-flytt: ”Mitt favoritlag som liten”

 

Läs mer om...