Klart: SHL-klubben presenterar helt ny värvning – plockar in finske KHL-centern

Tidigare i veckan släppte Malmö Emil Molin till Brynäs.
Nu är ersättaren presenterad och klar för Malmö Redhawks.
SHL-laget värvar finländaren Matias Myttynen från KHL-laget Jokerit.

Malmö var i behov av förstärkning efter att i början av veckan släppt Emil Molin till Brynäs. Nu har den ersättaren plockats in från KHL.

SHL-klubbens nya värvning

I dag blev det klart att Matias Myttynen skrivit på för Malmö Redhawks. 29-årige centern återvänder därmed till Sverige efter att ha gjort en säsong för Västerås i HockeyAllsvenskan 2015/16.

Matias Myttynen, Malmö
151028 Västerås Matias Myttynen firar efter 0-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Västerås den 28 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Då blev det 29 poäng på 52 matcher i VIK Hockey. Sedan dess har Myttynen gjort tre KHL-säsonger för klubbar som kinesiska Kunlun Red Star, ryska Vityaz Podolsk och lettiska Dinamo Riga.

Centern lämnar KHL för SHL

Allra senast kommer centern från sex matcher hos finska KHL-laget Jokerit. Nu väntar alltså spel i SHL och Malmö.
– Matias Myttynen är en spelare som vi har haft ögonen på under en längre tid. När Emil Molin lämnat oss passar det perfekt för oss att plocka in honom, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till klubbens officiella webbplats.
– Han har ett bra spelsinne och ett starkt driv i sin åkning.

Matias Myttynen, Malmö
151203 Västerås Matias Myttynen deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå IK och VIK Västerås HK den 3 December 2015 i Sundsvall. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Myttynen kan användas både som center och forward och har tilldelats nummer 36 i Malmö. Kontraktet är skrivet för resten av säsongen och han är spelklar redan till matchen mot Oskarshamn på torsdag.

I Malmö återförenas 29-åringen också med assisterande tränaren Martin Filander, som var huvudtränare för Myttynen i Västerås. Just nu ligger Redhawks på en tiondeplats i SHL efter fyra raka förluster.

LÄS MER: Svenskbekantingens stora show i NHL i natt – bjuder på makalöst cirkusnummer