Klart! NHL-draftade löftet lämnar Leksand – flyttar nu till Kanada: "En stor ära"

Klart! NHL-draftade löftet lämnar Leksand – flyttar nu till Kanada: ”En stor ära”

.

Nu har övergången blivit helt bekräftad.
NHL-draftade Axel Bergkvist lämnar Leksand och följer inte med upp till SHL.
19-åringen flyttar redan nu till Kanada.

I början av sommaren blev Axel Bergkvist faktiskt draftad två gånger om. Först i den sjunde rundan under NHL-draften av Arizona Coyotes och sedan även av Kitchener Rangers i CHL:s importdraft.

Lämnar Leksand för Kanada

Nu är det även helt klart att 19-åringen lämnar Leksand i sommar för att flytta till Kanada direkt. Bergkvist har skrivit kontrakt med OHL-laget Kitchener Rangers och går in i den kanadensiska juniorligan till nästa säsong.
– Han är en NHL-draftad spelare som har ett vasst skott och väldigt bra offensiva instinkter, säger klubbens GM Mike McKenzie, tillika son till TSN:s legendariska Bob McKenzie.
– Axel kommer att vara en stor del av vårt lag den här säsongen och vi ser fram emot att få på honom Kitchener Rangers färger.

Axel Bergkvist, Leksand
181003 Leksands Axel Bergkvist under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Vita Hästen den 3 oktober 2018 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

21 poäng på 23 matcher

Bergkvist gjorde hela 36 matcher och 10 poäng för Leksand i HockeyAllsvenskan förra säsongen när laget gick hela vägen upp till SHL igen. Backen hade dessutom bäst poängsnitt av alla försvarare i J20 SuperElit efter imponerande 21 poäng på 23 matcher.

Nu blir det nästa svensk till Kitchener Rangers som tidigare haft blågula spelare som Gustaf Franzén, Rickard Hugg och Gabriel Landeskog. Där de två sistnämnda även var lagkaptener.
– Det ska bli en stor ära att spela för Kitchener Rangers, säger Bergkvist själv i ett uttalande.

Axel Bergkvist, Leksand
151101 Dalarnas Axel Bergkvist tar emot bronspokalen under ishockeymatchen i TV-pucken mellan Dalarna och Norrbotten den 1 November 2015 i Örnsköldsvik
Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN / Cop 192

LÄS MER: Spelade SM-final i våras – nu är SHL-forwarden klar för succénykomlingen

SHL-tränaren Jesper Mattssons stora babylycka – ett år efter tragedin: ”Det är definitivt kluvna känslor”