Klart: Löftet lämnar SHL-klubben efter 0 matcher – här är nya laget

Klart: Löftet lämnar SHL-klubben efter 0 matcher – här är nya laget

Det blev inte en enda match i SHL hos Växjö.
Nu står det klart att 19-årige centern Lukas Söderlund lämnar klubben.
Löftet har också redan gjort klart med nytt lag för resten av säsongen.

Förra säsongen dök Lukas Söderlund upp som ett stort löfte i hockey-Sverige. Unge centern gjorde succé i Hockeyettan-laget Grums och nådde även Juniorkronorna.

Landslaget och SHL

Förbundskapten Tomas Montén plockade ut Söderlund i truppen till en förturnering inför JVM. Talangen lämnade också Grums för flytt till SHL-klubben Växjö.

Lukas Söderlund, Växjö
181228 Grums Lukas Söderlund och August Lundqvist i kamp med Hanhals Hampus Melèn under ishockeymatchen i AllEttan Södra mellan Hanhals och Grums den 28 december 2018 i Kungsbacka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_421

Förra säsongen blev det bara spel hos J20-laget men den här säsongen fanns förhoppningar om SHL-debut. Men hittills den här säsongen har det inte blivit en enda A-lagsmatch för 19-åringen.

Lämnar SHL-klubben

Nu står det klart att juniorlandslagsmeriterade Söderlund lämnar SHL-klubben – och återvänder till Hockeyettan. Ny klubb blir Mariestad.
– Vi är mycket glada över att Lukas vill komma till oss. Vi har sökt en riktigt målskytt och det har vi fått i honom, han har ett riktigt vasst vapen i sitt skott och vi tror han är precis den pusselbit vi behöver för att kunna utmana på allvar, säger sportchefen Calle Johansson i ett uttalande på klubbens officiella webbplats.

Lukas Söderlund, Växjö
190801 Växjös Lukas Söderlund poserar för ett porträtt den 1 augusti 2019 i Växjö. Foto: Pelle Börjesson / BILDBYRÅN / COP 205

Söderlund gjorde totalt 31 poäng på 38 matcher i Hockeyettan förra säsongen för Grums. Den här säsongen har det blivit 19 poäng på 26 matcher i J20 SuperElit.

LÄS MER: Stora glädjebeskedet inför JVM – NHL-laget släpper svenske supertalangen till Juniorkronorna