Klart! Lämnar SHL-klubben – för toppjobb utomlands: "Passar mig väldigt bra"

Klart! Lämnar SHL-klubben – för toppjobb utomlands: ”Passar mig väldigt bra”

.

Andreas Johansson lämnar både Sverige och tränaryrket.
Han byter Färjestads J20-lag mot nytt toppjobb i KHL.
Svensken är klar som ny chefsscout i Avangard Omsk.

Efter att ha lämnat Modo våren 2017 tog Andreas Johansson ett sabbatsår säsongen 2017/18. Senaste säsongen var han tillbaka i båset igen som huvudtränare för Färjestads J20-lag.

Johanssons nya toppjobb

Men nu lämnar han allt inför nästa säsong, han lämnar Färjestad, Sverige och faktiskt tränaryrket. Johansson får nu toppjobb i KHL.

Andreas Johansson, KHL
161221 Modos tränare Andreas Johansson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo den 21 december 2016 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135756

46-åringen från Hofors är klar som ny chefsscout hos ryska KHL-klubben Avangard Omsk.
– Klubben kontaktade mig för ett par månader sedan och efter det har det vuxit fram. Sedan åkte jag över och träffade dem och så kom vi överens igår eftermiddag. Skithäftigt, säger Johansson till Hockeynews.

Ny chefsscout i KHL-laget

Huvuduppgiften kommer att bli att scouta fram och analysera spelare från hela Europa och även Nordamerika.
– Hela världen utanför Ryssland blir mitt huvudområde egentligen. Jag kommer dock vara med och se den inhemska hockeyn, även om mitt huvudområde är resterande delen av Europa och Nordamerika, säger Johansson till hockeysajten.

Andreas Johansson, KHL
160218 Modos tränare Andreas Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Modo och Färjestad den 18 Februari 2016 i Örnsköldsvik
Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN / Cop 192

Andreas Johansson gjorde själv en säsong i KHL under sin spelarkarriär och trivdes då väldigt bra. Nu får han chansen att återvända till rysk hockey igen.

”Passar som handsken”

Även om han kommer att fortsätta ha sin bas i Sverige och därför kommer att se en hel del SHL-matcher kommande tiden. Johansson ser verkligen fram emot sitt nya äventyr.
– Jag känner att det här är skitkul och de känner inte att det finns någon som har fler kontakter än mig. Jag har spelat och jag tränat, jag har bott i alla länder. Jag har ju den erfarenheten, så jag tror att det här kommer passa mig väldigt bra. Sedan ska jag inte säga att jag aldrig kommer vara tränare igen, för det vet man aldrig, men just nu känns det som att det här passar mig som handsken, säger han till Hockeynews.

LÄS MER: Svensken klar för femte NHL-klubben – har skrivit på för klassiska laget

Uppgifter: Här är SHL-klubbens nya värvning – svensken lämnar Nordamerika efter 8 säsonger