Klart: Lämnade SHL-klubben efter bara 12 matcher i fjol – här är nya laget 

Det blev bara 12 matcher i SHL förra säsongen.
Sedan dess har Ben Youds fått leta ny klubbadress.
Nu har förre Röglebacken hittat ett nytt lag för den här säsongen.

Efter en riktig flopphöst i Växjö 2017 lämnade Ben Youds för spel i Rögle. Där blev det succé direkt för amerikanen som gjorde 16 poäng på 32 matcher under första säsongen i Ängelholm.

Blev bara 12 matcher i SHL

Men fjolårssäsongen blev inte alls rolig för 31-åringen som bara lyckades komma upp i totalt 12 matcher i SHL och inte en enda poäng. Istället förstördes andra säsongen i Rögle av rejäla skadeproblem.

Ben Youds, Rögle
180922 Rögles Ben Youds under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Brynäs den 22 september 2018 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92101

Kontraktet gick sedan ut i våras och Youds fick lämna Rögle. Sedan dess har backen letat efter en ny klubb i ett halvår.

Här är SHL-backens nya lag

Nu har han äntligen lyckats hitta en ny klubb för den här säsongen. Youds byter spel i Sverige och SHL mot ECHL i stället och har skrivit på ettårskontrakt med Indy Fuel.

Ben Youds, Rögle
180920 Rögles Ben Youds under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 20 september 2018 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Youds känner mycket väl igen ECHL och gjorde säsongen 2012/13 imponerande 34 poäng på 43 matcher för Toledo Walleye. Därmed lämnar amerikanen Sverige efter spel med Rögle, Växjö och Leksand.

LÄS MER: Oväntade beskedet: Profilvärvningen flyttade hem från USA – men får nu lämna efter bara 4(!) matcher