Klart: Gjort över 400 SHL-matcher – här är förre SM-guldvinnarens nya, oväntade klubb!

Klart: Gjort över 400 SHL-matcher – här är förre SM-guldvinnarens nya, oväntade klubb!

Han har vunnit SM-guld och gjort över 400 SHL-matcher.
Men nu har Nichlas Torp gjort klart med ny klubb.
Och en högst oväntad sådan!

Det har blivit över 400 matcher i SHL för klubbar som HV71, Timrå, Modo, Leksand och Malmö. Men senaste tiden har förre SM-guldvinnaren Nichlas Torp letat ny klubb och gått kontraktslös.

SHL-veteranens nya klubb

Senaste säsongen tillhörde 30-åringen både Malmö Redhawks och tyska Düsseldorf men ända sedan våren har backen fått jaga ny klubbadress. Under tiden har Torp hållit sig sysselsatt genom att träna med HC Dalen i Hockeyettan.

Nichlas Torp, SHL
181228 Malmö Redhawks Nichlas Torp deppar efter förlusten i ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 28 december 2018 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Nu står det även klart att han gjort klart med ny klubb. Det blir inget spel i SHL eller HockeyAllsvenskan utan Torp har kommit överens med Dalen och spel i HockeyEttan väntar.
”Nichlas huvudfokus är att hitta en klubb utomlands och han har således inte skrivit något kontrakt med Dalen. Nichlas har varit med och tränat både på is och under försäsongen och det är kul att han nu även kommer vara med och spela matcher med oss i hockeyettan”, skriver Dalen i ett pressmeddelande.

Gör debut redan i kväll

Planen är att Torp ska göra debut för Dalen redan i kväll när laget möter Hanhals på bortaplan. Och det blir verkligen ett meriterat nyförvärv som Dalen får in i laget.
– Nichlas kommer att komma in med bra energi och han kommer att bidra med en stabilitet i defensiven. Han har i stort sett varit med oss sedan vi gick på is och har varit en del av laget i två månader. Det är bara positivt att han kommer att spela matcher för oss också, en bra lösning för båda parter. Hur länge han kommer att vara med oss får vi se, han säker kontrakt utomlands, säger Dalentränaren Per Gustafsson i ett uttalande.

Nichlas Torp, SHL
181124 Malmö Redhawks Nichlas Torp under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och HV71 den 24 november 2018 i Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP115

Nichlas Torp har gjort 407 matcher och 41 poäng i SHL för fem olika klubbar samt hunnit med 54 matcher i tyska ligan och 6 landskamper med Tre Kronor.

LÄS MER: Oväntade beskedet: Profilvärvningen flyttade hem från USA – men får nu lämna efter bara 4(!) matcher