Klart: Klassiska klubben bryter nu med duon – efter bara två(!) spelade matcher

.

Det har bara gått två matcher av HockeyAllsvenskan.
Men redan nu får två spelare lämna förväntade topplaget Mora.
– Tyvärr kan vi inte ge dem den istid som de vill ha, säger sportchefen Peter Iversen i ett uttalande.

Mora har inlett säsongen i HockeyAllsvenskan med två poäng på två matcher. Och redan nu möblerar det förväntade topplaget om i lagbygget.

Duon får lämna Mora

I dag kom beskedet att Mora, som fick lämna SHL i våras, gör sig av med både Lucas Gustavsson och Matej Galbavy efter bara två omgångar in på säsongen.
– Tyvärr kan vi inte ge dem den istid som de vill ha och som de behöver ha för att fortsätta utvecklas just nu. Både vi och spelarna i fråga tyckte därför att det var bäst för alla parter att låta dem söka nya klubbar, där de kan få de roller de behöver ha, säger sportchefen Peter Iversen i ett pressmeddelande.

Matej Galbavy, Mora
181027 Moras Matej Galbavy deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Mora den 27 oktober 2018 i Luleå.
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

20-årige forwarden Galbavy kom till Mora redan som 16-åring och har tagit den långa vägen upp till A-laget. Det blev 15 SHL-matcher under förra säsongen men i höst har det inte blivit mycket speltid och nu får han lämna laget.

Kom just från Brynäs

Galbavy har redan gjort klart med ny klubb och fortsätter hockeykarriären i HockeyEttan hos Borlänge. För Gustavsson har det ännu inte blivit klart med någon ny klubb.

Lucas Gustavsson, Mora
190110 Brynäs Lucas Gustavsson inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Frölunda den 10 januari 2019 i Gävle.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Den 20-årige backen lämnade Brynäs för flytt till Mora inför den här säsongen. Men får nu lämna klubben rekordtidigt efter att inte ens fått chansen att visa upp sig i HockeyAllsvenskan.

Nu får Gustavsson alltså leta efter ännu en ny klubb till den här säsongen.

LÄS MER: NHL-storstjärnans MÄKTIGA hyllning – till svenske jättelöftet i natt!

Chockbeskedet som skakar om hockey-Sverige: Toppklubben sparkar – och polisanmäler(!) – klubbchefen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);