Chockbeskedet som skakar om hockey-Sverige: Toppklubben sparkar – och polisanmäler(!) – klubbchefen

.

Jörgen Wahlberg får lämna Timrå med omedelbar verkan.
Toppklubben i HockeyAllsvenskan sparkar och polisanmäler sin sportchef.
– Vårt förtroende för vår klubbchef är förbrukat, säger klubbens ordförande Lars Backlund enligt ST.

Timrå IK har just inlett säsongen i HockeyAllsvenskan med två raka segrar av två möjliga. Och återtåget mot SHL fortsätter ytterligare.

Timrå sparkar klubbchefen

Men samtidigt skakas klubben nu om rejält. Timrå meddelar i dag att man sparkar klubbchefen Jörgen Wahlberg med anledning av upprepade händelser kring klubbens affärsverksamhet och ekonomi.
– Vårt förtroende för vår klubbchef är förbrukat. Det var inget trevligt möte, säger Timrås ordförande Lars Backlund enligt lokaltidningen ST.

Timrå, HockeyAllsvenskan
181006 Timrås klubbdirektör Jörgen Wahlberg försöker värva folk till Timrå-aktien under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Mora den 6 oktober 2018 i Timrå.
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 7497

Timrås ordförande bekräftar även att klubben kommer att polisanmäla Wahlberg på grund av allvarliga händelser. Men mer än så vill Backlund inte berätta om situationen.
– Vi tycker inte att han har följt föreningens värderingar när det gäller affärer, vi står för rent spel och att regler ska följas. Det handlar om de affärer han har gjort som vi inte kan ställa oss bakom, säger Timrå-ordföranden till lokaltidningen.
– Vi kommer att göra en polisanmälan, för vi vill se om det är något fel som har begåtts. Vi vill ju göra det här lite grann för att skydda föreningen – för det handlar om föreningens existens i det klimat som är i dag med Östersunds FK, med alla andra idrottsföreningar som gör fel saker känner vi att det här är rätt för oss.

Jonathan Dahléns pangstart

Jörgen Wahlberg har varit klubbchef i Timrå de två senaste säsongerna och då varit med om både SHL-uppflyttning samt SHL-nedflyttning senaste åren. Nu får han lämna klubben med omedelbar verkan.

Timrå, HockeyAllsvenskan
190922 Timrås Jonathan Dahlén efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Södertälje den 22 september 2019 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Timrås ordförande Backlund vill även förtydliga att den infekterade situationen inte kommer att påverka klubbens ekonomi. Därmed går jakten på SHL vidare utan klubbchef för tillfället.

På de två första matcherna har Timrå besegrat Vita Hästen med 4-3 och Södertälje med 3-2 efter förlängning. På de två matcherna har hemvändaren Jonathan Dahlén varit urstark med totalt sex poäng och två matchavgörande mål.

LÄS MER: Svensken skadad i natt efter läskiga tacklingen av busen – fick matchstraff

NHL-storstjärnans MÄKTIGA hyllning – till svenske jättelöftet: ”Jag vet att han bara är 18 men…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);