Klart: JVM-hjälten Lias Andersson lämnar Frölunda – här är nya klubben

Frölunda ser ut att få klara sig utan Lias Andersson resten av säsongen.
New York Rangers har nu fattat sitt beslut och skickar 19-årige svensken till farmarlaget Hartford Wolf Pack i AHL.

Senaste tiden har ovissheten varit stor kring Lias Anderssons framtid. 19-åringen är redan på plats i New York för att rehabilitera den axelskada han drog på sig under JVM. Samtidigt som alla undrat var han ska spela härnäst.

Kan göra NHL-debut redan i vår

Allra mest svenske förbundskaptenen Rikard Grönborg som fortfarande håller två platser lediga i OS-truppen och den unge 19-åringen är inblandad i den diskussionen. Nu kommer beskedet som gör det riktigt svårt för både Frölunda och Tre Kronor.

New York Rangers har beslutat sig för att placera Andersson i farmarlaget Hartford Wolf Pack och så fort han är spelklar kommer JVM-kaptenen att göra debut i AHL. Om det blir en lyckad start där kan Rangers välja att även ge honom NHL-debut under våren.

Sista matchen för Frölunda

NHL-laget har fram till Deadline Day den 26 februari på sig att bestämma om det ska bli något NHL-spel under våren för Lias Andersson. Men som det ser ut nu så har svenske stortalangen gjort sin sista match i Frölunda för den här säsongen och OS-spel får vänta ytterligare fyra år.

Andersson har hittills gjort 14 poäng på 22 matcher i SHL den här säsongen.

Dela artikeln för att önska Lias Andersson lycka till i Nordamerika!

LÄS MER: Allt du behöver veta om OS 2018 i Pyeongchang

Hemligheten avslöjad – nu hyllas JVM-kaptenen Lias Andersson enormt i hela Nordamerika