Hemligheten avslöjad – nu hyllas JVM-kaptenen Lias Andersson enormt i hela Nordamerika

Nu har sanningen kring Lias Anderssons skada kommit fram.
Och det var värre än vi trodde – men JVM-kaptenen bet ändå ihop.
Därför hyllas han nu i hela Nordamerika.

Redan i JVM-gruppspelsmatchen mot Ryssland åkte lagkaptenen Lias Andersson på en axelskada och tvingades lämna matchen. Men 19-åringen bet ändå ihop, trotsade sina smärtor och bet ihop som en riktig hjälte när han ledde Juniorkronorna ända fram till JVM-finalen.

”Det är tillräckligt allvarligt”

Andersson spelade både semifinalen och finalen med smärtan i kroppen. När han sedan återvände hem till Sverige igen efter en svidande finalförlust mot Kanada kunde sanningen kring skadan avslöjas.
– De har gjort en magnetkameraundersökning och det visade sig vara en AC-ledskada grad 2. Det är inte superallvarligt men tillräckligt allvarligt för att han ska behöva köra rehab i två veckor, bekräftar Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Skadebeskedet har nu nått hela vägen till Nordamerika och där är man enormt imponerad över att Andersson bet ihop och fajtade hela mästerskapet trots sina smärtor.
”Den svenske kaptenen drog alltså axeln ur led mitt under JVM, men spelade ändå semifinalen och finalen med skadan”, skriver den ikoniske TSN-journalisten Bob McKenzie på Twitter.

”Jävlar vilken ledare”

Och flera andra hockeyjournalister i Nordamerika hakar på i hyllningarna.
”Den där grabben är ju en lirare hela vägen”, skriver Jeff Veilette.
”Jävlar, han låter som en riktig ledare i mina ögon”, skriver Dimitri Filipovic.
”Om han kastade iväg medaljen med samma axel som var ur led, då blir jag ännu mer imponerad. Det där är riktig kämparglöd, att inte vara nöjd med en andraplats”, skriver Jashvina Shah.

Räkna med att folk kommer börja längta efter att få se Lias Andersson varje vecka i NHL snart. Svenske JVM-kaptenen ägs av New York Rangers.

Dela artikeln för att hylla JVM-kaptenen Lias Andersson!

Därför valde JVM-supportern att ge tillbaka medaljen till Lias Andersson