Klart! Han byter till seriekonkurrenten – har gjort över 110 SHL-matcher

Klart! Han byter till seriekonkurrenten – har gjort över 110 SHL-matcher

.

Han har gjort hela 112 SHL-matcher.
Men nu är det dags för Victor Aronsson att återvända hem.
– Det ska bli riktigt kul att komma hem igen, säger han i sitt första uttalande.

Victor Aronsson noterade sin poängmässigt bästa säsong 2014/15 med 21 poäng från sin backplats. För det belönades han med SHL-kontrakt hos Karlskrona.

112 matcher i SHL

Det blev hela 112 SHL-matcher för Karlskrona i högstaserien innan Aronsson inför förra säsongen tog steget ned till HockeyAllsvenskan igen. Backen flyttade då till storsatsande Modo.

Victor Aronsson, Almtuna
180127 Karlskronas Victor Aronsson under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Karlskrona den 27 januari 2018 i Ängelholm.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91948

Där blev det bara 24 matcher senaste säsongen och nu är det dags att flytta för Aronsson igen. 26-åringen har skrivit kontrakt med ligarivalen Almtuna.

Flyttar till ligarivalen

Vilket innebär att han återvänder hem till moderklubben igen.
– Det ska bli riktigt kul att komma hem igen och representera moderklubben – det känns ruggigt bra, säger han till klubbens webbplats.
– En skicklig passningsspelare som är användbar både i powerplay och boxplay och som har erfarenhet från tre säsongers spel i SHL med Karlskrona och nu senast kommer från Modo i HockeyAllsvenskan. Det är riktigt kul att Viktor väljer att komma hem till moderklubben Almtuna för att spela igen, säger Almtunas sportsligt ansvarige Niklas Sjölund.

Victor Aronsson, Almtuna
180923 Victor Aronsson under Ishockeymatchen i HockeyAllsvenskan, mellan Modo och Almtuna den 23 september 23 i Örnsköldsvik.
Foto: Jonas Forsberg / COP 71

Ännu en stark spelarvärvning för Almtuna som fortsätter att värva efter att ha fått beskedet att vara kvar i HockeyAllsvenskan. Fler nyförvärv lär följa för Uppsalaklubben.

LÄS MER: Lämnar efter poängsuccén – här är forwardsstjärnans nya klubb

Beskedet – efter galna ryktet om Jonathan Dahlén: ”Tror inte att Elias Pettersson…”