KLART: Frölundastjärnan har skrivit på NHL-kontrakt – efter succésäsongen och SM-guldet!

.

Han var en av Frölundas bästa spelare senaste guldsäsongen.
Nu belönas Samuel Fagemo med ett NHL-kontrakt hos Los Angeles Kings.
– Vi är stolta och glada för honom, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström enligt GT.

19-årige Samuel Fagemo blev ratad i förra årets NHL-draft. Men efter stora succésäsongen i SHL och SM-guld så fick han chansen igen i sommarens NHL-draft.

Skrivit på NHL-kontrakt

Där valdes svensken som nummer 50 totalt av Los Angeles Kings. Nu har Fagemo även tagit det stora beslutet att skriva NHL-kontrakt.

Samuel Fagemo, Frölunda
190502 Frölundas Samuel Fagemo jublar med Chay Genoway efter sitt 0-1 mål under final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87927

Ett treårigt rookiekontrakt är påskrivet med LA Kings men det är ändå osäkert om han spelar i Nordamerika eller SHL nästa säsong. I samband med draften var Fagemo fullt inställd på att fortsätta hos Frölunda.
– Ja, det är jag. Jag har fortfarande ett år kvar på kontraktet med Frölunda, så det är vad jag har fokus på just nu, sa han till GT då.

Kan stanna kvar i SHL

Nu kan det bli annorlunda efter det påskrivna NHL-kontraktet. Men Frölunda hoppas på att få behålla sin guldklimp.
– Nummer ett är vi väldigt glada för Samuel. Det lär ha varit hans dröm sedan han var liten att få skriva ett NHL-kontrakt. Vi är stolta och glada för honom, säger sportchefen Fredrik Sjöström till lokaltidningen GT.
– Jag har haft en dialog med Los Angeles Kings de senaste veckorna, det var ingen överraskning för oss att han skulle signas. Vi kommer ha en dialog under hösten.

Samuel Fagemo, Frölunda
190503 Samuel Fagemo jublar med Le Mat-pokalen under firandet av SM-guldet på Götaplatsen den 3 maj 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Sjöström erkänner sedan att känslan är att Fagemo kommer att spela vidare i Frölunda kommande säsong då konkurrensen i NHL är stenhård. Men där får vi vänta på ytterligare besked om unge svenskens framtid.

19-årige Fagemo gjorde SHL-debut säsongen 2017/18 med två matcher i högstaserien. Det stora genombrottet kom under senaste säsongen då hann vann både CHL-guld och SM-guld med Frölunda samt gjorde imponerande 25 poäng på 42 SHL-matcher och 10 poäng till i SM-slutspelet.

LÄS MER: Poängkungen lämnar SHL-klubben – här är nya laget till nästa säsong

Kritiken mot NHL-klubbens nya beslut – som kan bli helt avgörande för Elias Pettersson