Kritiken mot NHL-klubbens nya beslut – som kan bli helt avgörande för Elias Pettersson

.

Vancouver Canucks rustar en hel del inför nästa säsongen.
Det får NHL-skribenten Dimitri Filipovic att verkligen bli orolig.
Över hur det här kan bli helt avgörande för Elias Petterssons framtid.

Det blev inget Stanley Cup-slutspel alls för Vancouver Canucks i våras och nu jobbar klubben för att förstärka laget i sommar. Men det kan bli väldigt ödesdigert för framtida storstjärnan Elias Pettersson.

Kritiken mot NHL-laget

För nu riktas kritik mot att klubben spenderar alldeles för mycket pengar i sommar. Med tanke på att två av lagets bästa spelare i Pettersson och Quinn Hughes fortfarande sitter på rookiekontrakt till sommaren 2021 och Canucks behöver spara pengar till de kontraktsförlängningarna.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
190519 Elias Pettersson of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

NHL-skribenten Dimitri Filipovic är rädd för att klubben tänker alldeles för kortsiktigt i sommar och därför riskerar att förlora Hughes eller Pettersson.
”Canucks hade ett jobb den här sommaren och det var att inte använda för mycket pengar för 2021-22 och efter det för att kunna ge Pettersson och Hughes nya kontrakt”, skriver han på Twitter.

Avgörande för Pettersson

Kritiken riktas mot att Canucks redan bränt nästan 15 miljoner dollar i sommar på nyförvärven J.T. Miller, Tyler Myers och Micheal Ferland. De nyförvärven kan riskera att Canucks sedan inte har tillräckligt med pengar för att säkra upp Pettersson eller Hughes med nya NHL-kontrakt.
”Det är heller inte Jim Bennings (klubbens general manager) fel. Han försöker göra allt han kan för att nå slutspel och rädda sitt jobb. Men det är bara tråkigt att ägarna tänker så kortsiktigt och tillåter det här att hända”, skriver Filipovic på Twitter.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
190513 Elias Pettersson of Sweden during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Norway and Sweden on May 13, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87940

Nu undrar alla hur avgörande det här verkligen blir för Elias Petterssons framtid i Vancouver Canucks. För där har klubben en potentiell storstjärna i många, många år framöver.

LÄS MER: NHL-profilen hittad död i sitt hem – blev bara 48 år gammal

SHL-talangens slutgiltiga besked om var han spelar nästa säsong – efter NHL-draften: ”Det är bestämt”