Klart: Förre SHL-profilen lämnar Sverige – förklarar själv: ”De gav ett bättre bud”

.

Nu har han bestämt sig.
Veteranen Jonas Liwing väljer att lämna Västerås.
Dessutom att lämna Sverige helt och flytta utomlands, avslöjar VLT.

Rutinerade Jonas Liwing har hela 283 SHL-matcher och 376 matcher i HockeyAllsvenskan på sitt konto. Senaste säsongen tillbringade 36-åringen hos överraskningslaget Västerås där han blev lagets bästa poängplockare med 6 mål och 22 assist.

Liwing lämnar Västerås

För det belönades han även med ett nytt och lukrativt kontrakt från VIK. Men Liwing, som kom till Västerås från Södertälje inför förra säsongen, har bestämt sig för att tacka nej till nya kontraktet och lämna klubben.
– Västerås har verkligen visat att de vill behålla mig. De höjde budet och gav ett bättre bud. Jag hade accepterat det om det inte vore för att vi i familjen bestämde att det blir en flytt utomlands. Budet var absolut tillräckligt bra om jag bestämt mig för att stanna kvar i Sverige, säger han själv om beslutet till VLT.

Jonas Liwing
180921 Västerås Jonas Liwing deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskrona och Västerås den 21 september 2018 i Karlskrona.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

”Var ärlig med det”

Nu blir det ännu ett utlandsäventyr för backveteranen som tidigare spelat i Österrike, Tyskland och även Frankrike. Liwing säger även att om han hade stannat kvar i Sverige så hade en fortsättning i Västerås, som gjorde en imponerande säsong i HockeyAllsvenskan, varit det självklara valet.
– Det sa jag till ”Zäta” (Patrik Zetterberg, sportchef) också. Det blir Västerås eller utomlands. Jag var ärlig med det, säger han till VLT.

Jonas Liwing
171227 Södertäljes Jonas Liwing under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och AIK den 27 December 2017 i Södertälje.
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

I Sverige har Liwing representerat klubbar som AIK, Djurgården, Oskarshamn, Södertälje och Västerås. Nu återstår det att se vilket land 36-åringen hamnar härnäst.

LÄS MER: Poängkungen klar – ansluter efter jättefiaskot

Klart: Stjärnan vänder hem – drömvärvningen presenterad av SHL-klubben