Klart: Dumpades av Färjestad trots två år kvar på kontraktet – nu har han hittat ny klubb

.

Det var hela två år kvar på kontraktet.
Men Färjestad valde ändå att dumpa Alexander Johansson efter säsongen.
Nu har 30-åringen gjort klart med en ny klubb.

Han har vunnit SM-guld med Växjö Lakers och varit lagkapten för Färjestad. Och nu väntar ett helt nytt äventyr för Alexander Johansson.

Dumpades av Färjestad

För trots att 30-åringen hade hela två år kvar på kontraktet med Färjestad, valde SHL-klubben ändå att bryta kontraktet efter säsongens slut. Senaste säsongen har varit rejält skadefylld för Johansson och tvingades därför lämna laget efter tre säsonger i FBK-tröjan.

Alexander Johansson, Färjestad
190412 Färjestads Alexander Johansson deppar efter 3-0 under semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Färjestad den 12 april 2019 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

För första gången i karriären ska nu Johansson spela utanför Sveriges gränser. Forwarden har i dag blivit presenterad av tyska klubben Grizzlys Wolfsburg.

Här är nya klubben

Wolfsburg var ett riktigt bottenlag under den senaste säsongen i Tyskland och slutade 12:a, av 14 lag. I slutet av maj värvade även klubben SHL-profilen Mathis Olimb.
– Efter att ha fått in två väldigt kreativa centrar i form av Olimb och (Garrett) Festerling ville vi ha en ytterforward som kan komma in under skinnet på motståndarna. Alexander är en spelare som imponerat i liknande roller i sina tidigare klubbar. Han är en arbetare och en ledare som alltid offrar sig för laget, säger klubbens sportchef Karl-Heinz Fliegauf i ett pressmeddelande.
– Trots flera erbjudanden från Sverige vill Alexander få nya upplevelser utomlands med sin familj. Han kommer att bli en avgörande faktor för det här laget.

Alexander Johansson, Färjestad
190326 Färjestads Alexander Johansson jublar efter han gjort 1-0 under kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 26 mars 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Det blev bara 14 SHL-matcher och ynka 4 assist senaste säsongen för Johansson. Men totalt har han gjort 106 poäng på 287 matcher i SHL.

Färjestads lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Markus Svensson
Arvid Holm

Backar:
Johan Ivarsson
Jens Westin
Mikael Wikstrand
Linus Arnesson
Lucas Ekeståhl Jonsson
Albert Johansson
Sebastian Erixon

Forwards:
Carl Jakobsson
Linus Johansson
Michael Lindqvist
Marcus Nilsson
Joakim Nygård
Jesper Olofsson
Axel Ottosson
Gustav Rydahl
Johan Ryno
Daniel Viksten
Per Åslund
Victor Ejdsell
Martin Johansson
Oskar Bäck

LÄS MER: Överraskningen: Bryter kontraktet med SHL-laget – hit flyttar han nu

KLART: Dick Axelssons besked om framtiden – efter stora succésäsongen!