Överraskningen: Bryter kontraktet med SHL-klubben – hit flyttar han nu

.

Försäsongen är i full gång hos SHL-klubbarna.
Men då väljer Klas Östman att bryta kontraktet med Linköping.
Den assisterande tränaren har valt att flytta utomlands istället.

Han har gjort hela 10 säsonger i Linköping – i olika roller. Men nu väljer Klas Östman att lämna Linköping.

Bryter SHL-kontraktet

40-årige tränaren har valt att flytta utomlands istället, det meddelar SHL-laget på sin officiella webbplats.
– Jag har fått en möjlighet att fortsätta min hockeyresa utomlands och det är en möjlighet som man inte vet om den uppstår någon mer gång. Jag har alltid velat prova på det och när jag nu fick den här möjligheten så ställde jag frågan om det gick att lösa, något som Niklas (Persson, general manager i LHC) gick med på, säger Östman i pressmeddelandet.

Klas Östman, Linköping
190202 Linköpings assisterande tränare Klas Östman under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Linköping den 2 februari 2019 i Skellefteå.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Under tiden i Linköping har Östman jobbat som huvudtränare i J18 fyra säsonger, huvudtränare i J20 två säsonger och så assisterande tränare i A-laget senaste fyra säsongerna. Ny klubb väntas bli schweiziska Zug, avslöjar SportExpressens Mr. Madhawk.

Flera har lämnat SHL

Östman är därmed den tredje assisterande tränaren att bryta kontraktet och lämna SHL under våren för att flytta till Schweiz. Tidigare har även Johan Lundskog i Frölunda och Stefan Nyman i Djurgården tagit samma beslut.

Klas Östman, Linköping
190312 Linköpings assisterande tränare Klas Östman och tränare Tommy Jonsson under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Brynäs den 12 mars 2019 i Linköping.
Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

Ersättaren till Östman är också redan utsedd och det blir Daniel Eriksson som flyttas upp från J20-laget och blir ny assisterande tränare i Linköping.
– Vi är väldigt nöjda med det arbete som Daniel har gjort inom vår juniorverksamhet de senaste två åren och det känns skitkul att få ge honom den här chansen. Han är en väldigt engagerad ledare som är tydlig med vad han vill och vad han kräver av spelarna, säger klubbens general manager Niklas Persson i ett uttalande.

LÄS MER: Svenskdoldisens nya uppdrag – får prestigejobb i NHL!

Uppgifter: SHL-klubbens drömbesked – nära två(!) supervärvningar