Kanadensiska tokhyllningen: Så jämförs Elias Pettersson med Wayne Grektzy(!)

Elias Pettersson har hyllats till skyarna efter succén i NHL-debuten.
Nu kommer nästa hyllningsvåg – och det är en stor sådan.
Sportsnet-experten John Shannon jämför hans skott med självaste Wayne Gretzky.

Efter att ha blivit tingad som femma i förstarundan av Vancouver har Elias Pettersson stora förväntningar på sig. Det infriades direkt när han i NHL-debuten gjorde mål på sitt första(!) skott i NHL.

Det blev dessutom en assist för supertalangen från Ånge, som utsågs till matchens första stjärna. Pettersson har fått ta emot hyllningar från både lagkamrater och tränare efter succédebuten – och nu kommer nästa stora hyllning.

Skottet – bättre än Gretzkys?

Sportsnet-experten John Shannon konstaterar att Petterssons skott är bättre än självaste Wayne ”The Great One” Gretzky.

Däremot är han tydlig med att de två inte går att jämföra. Wayne Gretzky har ju, trots allt, gjort 1695 matcher i NHL. Elias Pettersson? En.

Foto: Bildbyrån

Men Shannon kan inte hålla sig från att trots det jämföra de två.

”Vi ska inte jämföra dem. Men hans blick och känsla för spelet är helt otroliga precis som Wayne. Men Wayne var den bästa genom tiderna”, säger Shannon.

Lång roadtrip

Elias Pettersson fick knappa tio minuters speltid i debuten. Travis Green sa på presskonferensen efter matchen att han var nöjd med svenske supertalangens match och konstaterade att han kommer få mycket speltid i powerplay framöver.

Natten till söndag väntar ny match för Pettersson när Vancouver gästar Calgary Flames. Det blir början på en längre roadtrip där man ställs mot Carolina, Detroit, Tampa Florida, Pittsburgh och Winnipeg.

Nästa gång hemmafansen får se sin nya supersvensk blir lördagen den 20:e oktober. Då tar Vancouver emot Boston hemma i Rogers Arena..

Dela för att hylla supertalangen Elias Pettersson!

LÄS MER: Rasmus Dahlin hyllad efter premiären – satte in matchens fetaste tackling

Drömdebut för svenska supertalangen: ”Inget stoppar honom”