Kanadensiska spelarnas jättehyllningar till Juniorkronorna efter finaldramat

Juniorkronorna fick se sig besegrade av Kanada i JVM-finalen.
Nu får det svenska laget få ta emot hyllningar från de kanadensiska spelarna.

För första gången sedan 2014 hade Sverige tagit sig till final i JVM. Kanada stod för motståndet inför storpublik i Buffalo, men det skulle bli den tredje svenska finalförlusten i rad. Kanada vann med 3-1 efter två sena mål, varav ett i tom bur, och Sverige fick nöja sig med en silvermedalj.

Efter matchen hyllade de svenska spelarna och förbundskaptenen Tomas Montén sin laginsats. Men även från kanadensiskt håll får det svenska laget ta emot fina ord.

Hyllas av Kanada

Mitt i segeryran passade flera av de kanadensiska spelarna på att hylla Sveriges insats.
– De var riktigt bra. De har ett skickligt lag och spelade en bra match, all cred till dem. De var det svåraste laget att möta i hela JVM, säger backen Connor Timmins som låg bakom det avgörande 2–1-målet, säger backen Connor Timmins till SportExpressen.

I och med silvermedaljen tog Sverige hem sin totalt 18 medalj i JVM-sammanhang men ännu har man inte besegrat Kanada i en final. Drake Batherson, som gjorde sju mål på lika många matcher för Kanada i turneringen, passade också på att hylla den svenska insatsen.
– De var väldigt bra och var riktigt snabbt, de har gjort ett bra mästerskap och förtjänade att vara i final. De har ett skickligt lag, säger han till SportExpressen.

LÄS MER: Kanadensiska hyllningen efter att Lias Andersson gett bort silvermedaljen

Vilken fantastisk turnering Juniorkronorna gjorde. Dela för att hylla våra svenska hjältar!