Kanadas oerhört bittra utspel efter finalförlusten mot Tre Kronor

Sverige tog VM-guld efter ett dramatiskt straffavgörande.
Det ledde till en stor kanadensisk besvikelse.
– Det är ett märkligt sätt att avgöra en final på, säger storstjärnan Nathan MacKinnon enligt Sportbladet.

Det krävdes straffar för att skilja Sverige och Kanada åt i VM-finalen. En straffläggning där det var klasskillnad. När Henrik Lundqvist spikade igen fullständigt och Sverige gjorde två mål framåt var det inget snack om saken var VM-guldet skulle gå.

Svenska glädjen visste inga gränser – samtidigt som den kanadensiska besvikelsen var total. För Kanada var inte alls glada över ett VM-silver, framförallt inte på det sättet som man förlorade finalen.
– Vi förlorade inte matchen – vi förlorade en straffläggning. Jag sa åt grabbarna att hålla huvudet högt efteråt. Vi visste om reglerna när vi kom hit, det var en del av upplägget och Sverige besegrade oss, säger Kanadas förbundskapten Joe Cooper enligt sajten The Star.

Bitterheten visste inte gränser när kanadensarna tyckte att det var ovärdigt att förlora en VM-final på straffar.
– Det är tufft. Vi kunde inte göra mål i straffläggningen. Det är ett märkligt sätt att avgöra en final på, men om vi hade vunnit hade vi inte pratat om det – utan bara varit lyckliga. Så det är klart att vi är besvikna, säger Nathan MacKinnon enligt Sportbladet.

Istället hade kanadensarna velat se ett avgörande med enbart förlängning. Precis som man gör i NHL. Till och med kanadensiska journalister riktar kritik mot VM-finalens straffavgörande.
”Det kommer att diskuteras i framtiden om man ska spela vidare i förlängning eller spela fyra mot fyra i VM, men det hjälper inte Kanada nu. Det är ingen skam att förlora mot Sverige. Men trist för båda att behöva jobba i tre veckor och sedan se finalen avgöras på straffar”, skriver TSN:s Darren Dreger.

LÄS MER: Sanningen bakom Tre Kronors VM-guld – så räddades vår stora guldhjälte.

Se de redan så klassiska bilderna här: