Kanadas nya kritik efter den "ovärdiga" VM-finalförlusten mot Tre Kronor

Kanadas nya kritik efter den ”ovärdiga” VM-finalförlusten mot Tre Kronor

Sverige besegrade Kanada och vann VM-guld i söndags.
På straffar. Något som kanadensarna vägrar att släppa.
”Löjligt, det här är inte fotboll”, skriver krönikören Mike Zeisberger.

Sedan söndagskvällen har Tre Kronor festat loss rejält för att fira VM-guldet. I går välkomnades hela laget som stora hjältar när de landade hemma i Sverige igen för att hyllas på Sergels torg. Guldfesten fortsatte sedan långt in i natten.

För kanadensarna har de senaste dagarna inte varit lika muntra. Redan direkt efter slutsignalen vädrades irritationen över det ”ovärdiga” sättet att förlora en VM-final i straffläggning.
– Det känns inte som att vi har förlorat en match, det känns som att vi har förlorat en straffläggning, sa förbundskaptenen Joe Cooper.
– Det är ett märkligt sätt att avgöra det på. Men hade vi vunnit hade vi inte pratat om det, då hade vi bara jublat, sa storstjärnan Nathan MacKinnon.

Nu över 24 timmar efter finalen kan kanadensarna fortfarande inte riktigt släppa den sura finalmissen. Den bittra eftersmaken verkar ligga kvar länge hos silvermedaljörerna. Speciellt hos journalisterna som inte alls kan släppa hur finalen avgjordes.
”Löjligt. Det är nog nu, det här är inte fotboll. Låt spelarna få avgöra matchens utgång i ett mästerskap med ett golden goal, inte en straffläggning. Det är förståeligt ur en arrangörs synpunkt men när det handlar om en avgörande match, där bästa laget ska utses, så låt oss kröna vinnarna för att de vann i hockey, inte i en träningsövning. Det är ju inte så att lagen har bråttom till något flyg… Det är en final, behandla den som en då”, skriver National Posts hockeykrönikör Mike Zeisberger.

LÄS MER: Här står mamman för Sveriges absolut skönaste glädjefnatt efter VM-guldet.

Se hela straffläggningen igen:

https://youtu.be/4h_Meya1X3U