JVM-reservens stora succédebut – 18-åringen klev fram direkt i premiären: ”Jäkligt kul”

Sidsteppad från början – men när chansen kom tog Juniorkronornas back Theo Lindstein den direkt.
– Det är jäkligt kul att vara med, säger Brynäsbacken som noterades för två målpass i JVM-premiären.

När Juniorkronornas förbundskapten Magnus Hävelid tog ut truppen till JVM på hemmaplan fanns Brynäs talangfulle back Theo Lindstein, 18, inte med.

Men allt förändrades när Jakob Norén åkte på en hjärnskakning i genrepet mot USA inför JVM och fick strykas från truppen.

Lindstein ringdes in, tillbringade större delen av julafton på tåget och gjorde två målpass i 6–0-segern över Lettland.
– När man väl fick beskedet var det bara att packa trunken och väskan och sätta sig på tåget ned. Det är alltid en ära att representera sitt land, säger Lindstein, draftad av St Louis i förstarundan i somras.

Artikeln fortsätter nedanför.

Imponerad kapten

Han började premiären som sjundeback, men fick ersätta Elias Salomonsson som åkte på matchstraff redan efter 25 sekunder.

I torsdagens match mot Tyskland – som skrällvann över Finland i onsdags – är Salomonsson avstängd och Lindstein redo på nytt. Han är på väg att slå sig in i laget och förbundskaptenen Magnus Hävelid var imponerad över Lindsteins insats mot Lettland:
– Han gjorde en fantastisk match. Han är en bra passningsspelare och hjälper oss att skapa ett bra pucktempo. Han är i bra form, det var positivt.

Heta matcher

För Lindstein gick det lätt att komma in i laget med tanke på att han spelat med de flesta tidigare. Han var en av 14 spelare från JVM-laget som vann guld i U18-VM förra året.

Däremot var det ovant med värmen i ett utsålt Scandinavium.
– Det var grymt varmt. Jag var helt slut efter första perioden och det bara rann svett. Man får kyla ned sig bra i periodpauserna och återhämta sig. Så blir det varje match nu, det är bara att vänja sig, säger han.

Redo för att kliva in i hetluften på nytt.

LÄS MER: Niklas Wikegård avslöjar Zlatan Ibrahimovics fyra hårda ord – ilsknade till efter oväntade mötet: ”Då var han arg på mig”

Fakta: Sveriges JVM

Gruppspel:
26/12 Lettland 6–0
28/12 Tyskland (19.30, Viaplay/TV6)
29/12: Kanada (19.30, Viaplay/TV6)
31/12: Finland (14.30, SVT)

Kvartsfinaler spelas den 2 januari, semifinaler den 4 och final och bronsmatch den 5 januari.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev