SHL-klubben sparkar huvudtränaren – han tar över

SHL-klubben sparkar huvudtränaren – han tar över

HV71 väljer att agera efter den senaste tidens svaga resultat. 
Nu meddelar klubben att man sparkar huvudtränaren Johan Lindbom. 
Assisterande tränare Stephan Lundh tar över tills vidare. 

HV71 ligger just nu på elfte plats i SHL efter 20 omgångar. Laget befinner sig i en djup svacka och har inte vunnit sedan den 3 november. Nu väljer den sportsliga ledningen att agera.

HV71 sparkar Lindbom

Nu meddelar HV71 att man väljer att entlediga huvudtränaren Johan Lindbom.

I ett pressmeddelande på klubbens hemsida förklarar Johan Hult beslutet.
– Vi har inte fått ut det som vi förväntar oss av laget och i det läget vi befinner oss i är en förändring nödvändig, säger han.

181124 HV71:s tränare Johan Lindbom under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och HV71 den 24 november 2018 i Malmö.
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Hult poängterar samtidigt att Lindbom varit en uppskattad ledare i klubben.
– Johan har lagt ner sin själ i HV71 och är oerhört omtyckt av alla i föreningen, men just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon.

Han tar över

Assisterande tränare Stephan ”Lillis” Lundh kommer att leda laget tillsammans med J20-lagets tränare Jonas Holmström som sin högra hand.
– ”Lillis” är en av de mest rutinerade tränare vi har i SHL och har varit med i liknande situationer förr. Hans erfarenhet och förmåga att jobba med gruppen blir viktig i det läget vi är i, säger Hult till klubbens hemsida.

180927 HV71:s assisterande tränare Stephan Lundh under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 27 september 2018 i Jönköping.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Stefan Lundh har en gedigen bakgrund i svensk hockey och har bland annat varit huvudtränare Malmö Redhawks och Frölunda. Han var också förbundskapten för Tre Kronor och ledde laget till VM-brons 1999.

Nu får han alltså i uppgift att vända Jönköpinglagets negativa trend, där man enbart har två poäng ned till negativt kval.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/oG3eJCKERYo4_lkgvGyARNzExf3W4eDbA1DJ9KUHKDV7147ralmWvZKNZ2UtCsIX” aspect_ratio=”1:1″ /]

DELA artikeln för att säga vad du tycker om beslutet!

LÄS MER: Uppgifter: Frölunda vill värva SM-guldhjälten

JVM 2019 hockey: TV-tider, spelschema och resultat