John Klingbergs klockrena passning till media – efter orden om bröderna Lundqvist: ”Inte många som vet…”

John Klingbergs klockrena passning till media – efter orden om bröderna Lundqvist: ”Inte många som vet…”

Bröderna Lundqvist vann VM-guld 2017.
Men NHL-stjärnan John Klingberg tycker att ett brödrapar glömdes bort.
– Det är ett fint minne som jag och brorsan har ihop, även om det inte är så många andra som inte vet om det…, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

John Klingberg har under de senaste åren bara blivit bättre och bättre, och klassas i dag som en av världens i särklass bästa offensiva backar, och är en given nyckelspelare i Dallas Stars. Den senaste säsongen gjorde han 32 poäng på 58 matcher i grundserien, men växlade upp rejält i slutspelet, där det blev 21 poäng på 26 matcher från sin backposition.

Vann VM-guld med brorsan

Klingberg var en given faktor till Dallas Stars enorma succé i ”NHL-bubblan” under sommaren, då man tog sig hela vägen till Stanley Cup-final, där dock Tampa Bay Lightning var numret större. Men John Klingberg är inte bara en publikfavorit i Texas – han har blivit en favorit hos många även i Sverige då backstjärnan sällan tackar nej till Tre Kronor, och faktum är att han bara missat ett av de fem senaste världsmästerskapen.

John Klingberg, Tre Kronor
180521 John Klingberg firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Klingberg var med och vann guld 2017, vilket var speciellt då han fick ta det tillsammans med sin bror, Carl Klingberg, som är proffs i Schweiz. Men i podcasten ”Släpp Sargen”‚ med Niclas Norlindh och Robin Figren, berättar Klingberg om guldet med viss bitterhet i rösten.

Passningen till media

Han menar, med glimten i ögat, att bröderna Klingberg glömdes bort i jämförelse med bröderna Lundqvist – framför allt i media.

– Man ser ju vilket brödrapar som betyder mest. ”Nä, det var bröderna Lundqvist som fick vinna VM-guld”, men det var ju bröderna Klingberg som fick vinna också! Men det är ett fint minne som jag och brorsan har ihop, även om det inte är så många andra som vet om det…, säger han i podcasten.

170522 Joel Lundqvist och målvakt Henrik Lundqvist med pokalen på Sergels torg när Sveriges landslag i ishockey hyllas den 22 maj 2017 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

John Klingberg pratar dock varmt om guldet, och just faktumet att han och Carl fick vinna och ens spela ihop, någonting som de inte är bortskämda med.

– Det är väl den VM-turneringen vi spelat ihop, sen också en kort sejour när jag kom upp i Frölundas a-lag, innan han stack vidare. Så i våra seniorkarriärer så är det väl de tillfällena vi spelat ihop, så visst är VM-guldet 2017, med brorsan, väldigt stort. Det hade varit kul att få chansen, någon gång i framtiden beroende på var jag är och var han är, att få spela ihop igen, säger han.

LÄS MER: Joel Lundqvists känslosamma ord – efter beskedet om brorsan Henkes hjärtoperation: ”Hockey betyder inget”

Få våra nyhetsbrev!