Joel Lundqvists känslosamma ord – efter beskedet om brorsan Henkes hjärtoperation: ”Hockey betyder inget”

Joel Lundqvists känslosamma ord – efter beskedet om brorsan Henkes hjärtoperation: ”Hockey betyder inget”

Henrik Lundqvist tvingas till en hjärtoperation.
Brorsan Joel menar att det varit tunga veckor.
– Det har varit väldigt mycket känslor och funderingar, säger han till SVT.

Henrik Lundqvist var mitt under förberedelserna till en ny NHL-säsong – hans första någonsin i en annan klubb än New York Rangers, som han lämnade i somras – när chockbeskedet kom. Ett hjärtfel hade upptäckts på målvaktsstjärnan, som omedelbart lämnade sin nya klubb Washington Capitals.

”Varit tuffa veckor”

Lundqvist vilar alltså över den kommande säsongen, och i veckan kom beskedet att Lundqvist tvingas till en operation, där han ska genomgå ett hjärtklaffsbyte, samt ett byte av den första delen av kroppspulsådern. När ”King Henrik” kan vara tillbaka i spel vet ingen, men klart är i alla fall att många påverkas av den tuffa tiden som Lundqvist genomgått och genomgår.

Henrik Lundqvist, NHL
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Däribland Henriks brorsa Joel Lundqvist, lagkapten i SHL-laget Frölunda.

– Det har varit tuffa veckor, för honom framför allt och även för mig som bror såklart, säger han till SVT, och fortsätter:

– Hockeyn betyder väldigt mycket men i nästa mening betyder det ingenting i ett sådant här läge, då är Henriks hälsa det viktigaste. Det har varit väldigt mycket känslor och funderingar men nu är det så här.

”Vill inte surra i rubriker”

Joel Lundqvist vill inte berätta hur han fick beskedet, med respekt för Henke.

– Jag tycker det är väldigt tufft men jag känner att det räcker att säga så. Jag vill inte öppna upp och surra i rubriker högt och lågt som det redan är till höger och vänster i media, säger han.

Joel Lundqvist, Frölunda
201201 ≤fr<Joel Lundqvist deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Frölunda den 1 december 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0022

Joel Lundqvist har själv haft ett tufft december då han, efter att ha knuffat till en linjedomare under en match, varit avstängd i cirka tre veckor. I kväll är han tillbaka i spel, och han känner sig trygg med sin egen hälsa.

– Jag har bra koll på mitt och det ser bra ut, det finns inte mer att säga där.

LÄS MER: Topplagets jätteilska – efter smällen på målvakten som domarna struntade i helt(!): ”Det är helt åt helvete”

Få våra nyhetsbrev!