John Klingbergs besked som får fansen att drömma – vill spela med brorsan i Frölunda: ”Då är det dags”

Han är en av världens bästa offensiva backar.
Nu öppnar John Klingberg för att avsluta karriären i SHL.
– Det känns kanske som att det blir Frölunda, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

John Klingberg har länge varit ordinarie i Dallas Stars, men har de senaste åren befäst sin position som en av ligans mest framstående backar, och en av de allra bästa backarna i hela världen. Klingberg har också varit en solklar anledning till att Dallas Stars tuffat på i ligan, och att man till exempel gick hela vägen till Stanley Cup-final i somras, men även att Tre Kronor varit så framgångsrika i VM de senaste åren.

Öppnar för återkomst

Klingberg har mycket tack vare de fina prestationerna i Tre Kronor blivit en publikfavorit för hockeysupportrar i Sverige, för särskilt mycket avtryck i SHL har han inte gjort. Totalt blev det bara cirka två säsonger som ordinarie – i Skellefteå och Frölunda – innan flyttlasset gick till Nordamerika.

John Klingberg, Tre Kronor
180521 John Klingberg firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Nu, i podcasten ”Släpp Sargen”, så öppnar Klingberg för att avsluta karriären i Sverige, och i sådana fall Frölunda. Det är i samband med att John Klingberg pratar om hur mycket han uppskattade att spela med sin bror, Carl Klingberg, under VM 2017, och att han gärna gör det i framtiden ”om det passar båda”.

”Känns som Frölunda”

Klingberg får då frågan om Frölunda är aktuellt, varpå han svara:

– Ja, det känns kanske som Frölunda. Om inte han får totalt spel och kommer till mig i NHL, haha. Men han trivs ju väldigt bra i Schweiz, så vi får se vad som händer i framtiden. Men det hade varit kul, så klart, men sen är ju målet att spela så många år och matcher i NHL som möjligt, innan Dallas tycker att jag är för dålig. Då får jag väl flytta hem, säger han.

180406 Stars John Klingberg under ishockeymatchen i NHL mellan Anaheim Ducks och Dallas Stars den 6 april 2018 i Anaheim. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

John Klingberg har bara två år kvar på det sjuårskontrakt han skrev med Dallas Stars 2015, och vad som händer efter det är oklart.

– Jag ska inte ljuga, det är klart att jag funderar redan nu. Jag har ju ett år kvar tills jag får börja förhandla, och två år kvar på kontraktet, men jag hoppas ju såklart att jag blir kvar i NHL, vilket jag tror att jag blir. Europa ser ut att vara ganska långt bort just nu. Jag försöker spela så bra som möjligt nu så att jag kan få ett så bra kontrakt som möjligt här borta. Så lite har man det i tankarna, även om man inte vill att det ska ta över helt, säger Klingberg.

LÄS MER: Här dyker Eric Lindros upp i SVT – och ger mäktigaste hyllningen till Micke Renberg: ”En av de allra bästa”

Få våra nyhetsbrev!