Här dyker Eric Lindros upp i SVT – och ger mäktigaste hyllningen till Micke Renberg: ”En av de allra bästa”

Här dyker Eric Lindros upp i SVT – och ger mäktigaste hyllningen till Micke Renberg: ”En av de allra bästa”

De bildade en av NHL:s ruggigaste kedjor.
När Eric Lindros plötsligt dök upp i SVT:s JVM-sändning kom en rejäl hyllning till Micke Renberg.
– Han är en av de allra bästa, säger Lindros.

Mikael Renberg gjorde hela tio säsonger i NHL, och spelade under åren i en av 90-talets mest omtalade kedjor. Han är mest ihågkommen för just den tiden i Philadelphia Flyers, där han tillsammans med Eric Lindros och John LeClair bildade kedjan som fick smeknmanet ”Legion of Doom”.

Mäktiga hyllningen

Renberg var kanske inte allra kändast för sitt poänggörande, men lyckades ändå göra 502 poäng på 728 NHL-matcher. I kedjan i Flyers var hans nyckelroll dock mest att få ut så mycket som möjligt av sin stenhårda spelstil, någonting som uppskattades rejält framför allt hos Eric Lindros, som ända sedan de spelade ihop öst beröm över svensken.

Foto: SVT

När Lindros plötsligt dök upp i SVT:s JVM-sändning häromnatten så höll Lindros inte tillbaka med vad han tycker om sin förre kedjekamrat.

– Vi älskade att spela hockey. Vi var vänner på isen och såg efter varandra, men även utanför var vi en bra grupp. Varje gång det blir en sådan kombination, så händer det bra saker. Vi hade en fantastisk tid under några år, och jag kommer aldrig att glömma det. Jag spelade med två av de allra bästa, säger Lindros.

Klockrena passningen

Lindros vet uppenbarligen om att Renberg numera jobbar som expertkommentator, och passar på att ge en gliring kring hans oförmåga att ”hålla tyst”.

– Mikael kunde göra allt, men han är en jäkel på att snacka. Jag ser att han fortfarande är det!

Foto: SVT

Men efter att ha skämtat så fortsätter tokhyllningen från Lindros – som fick karriären förstörd av hjärnskakningar, och som noterades för makalösa 865 poäng på 760 matcher.

– Det är en sak att ha den skickligheten som Micke hade, men att kombinera det med en bra personlighet, och att samtidigt förstå sporten på det sättet, det är bra. Mikael Renberg har allt, och ni ska vara glada som har honom där.

LÄS MER: Joel Lundqvists känslosamma ord – efter beskedet om brorsan Henkes hjärtoperation: ”Hockey betyder inget”

Få våra nyhetsbrev!