Johan Garpenlöv rasar och vill nu se tydlig förändring i svensk hockey: "Det är förödmjukande"

Johan Garpenlöv rasar och vill nu se tydlig förändring i svensk hockey: ”Det är förödmjukande”

Ny säsong väntar av HockeyAllsvenskan.
Då vill en rasande Johan Garpelöv se en tydlig förändring.
– Jag tycker att det är förödmjukande, säger Djurgårdstränaren till SVT Sport.

Djurgården var så nära att ta klivet upp till SHL igen förra säsongen. Man nådde hela vägen till den hockeyallsvenska finalen men föll i den allra sista matchen mot Modo som fick jubla stort i game 7.

Garpenlövs ilska

Därför väntar en ny säsong i HockeyAllsvenskan för stockholmarna och då vill man se en tydlig förändring mot förra säsongen. För i den sjunde och sista matchen i Örnsköldsvik tvingades Dif vara kvar på isen under Modos vilda firande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Djurgården, hockey
230430 Djurgården deppar efter final 7 i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Djurgården den 30 april 2023 i Örnsköldsvik. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / JR0033

Bedrövade och besvikna fick man ta emot silvermedaljer som plåster på såren eller snarare var det salt som ströddes i såren. Djurgården var inte alls nöjda med hur man behandlades och vill inte se det här återupprepas igen.
– Jag hoppas att de tar bort det. Det måste jag säga. Jag tycker att det är förödmjukande att stå där och se det andra laget. Just med betydelsen av matchen. Jag hoppas att de väljer att göra på ett annat sätt nästa år, säger en rasande tränare i Johan Garpenlöv till SVT Sport.

LÄS MER: Patric Hörnqvist klar för prestigejobb i NHL efter tuffa avslutet – hyllas stort av klubbchefen: ”Djupt tacksam”

Ligans svar

Men från HockeyAllsvenskans håll är det inte alls säkert hur det blir nästa vår. Om det ska delas ut silvermedaljer till finalförlorarna eller inte.
– Det var tredje året i rad som vi gjorde det och varje år har vi sett över det. Men det är inget vi gör direkt efter säsong eller under sommaren. Det kommer att ske när vi närmar oss slutspelet. Och när vi gör det så gör vi det tillsammans med klubbarna, vi sitter inte på ett ligakontor och bestämmer. Sedan kan jag förstå att där och då, när man precis har förlorat en sjunde och avgörande final, så är det tufft. Men vi får se var vi landar den här säsongen, svarar Gabriel Monidelle, vd för HockeyAllsvenskan, till tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johan Garpenlöv, hockey
230914 Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv reagerar under träningsmatchen i ishockey mellan Djurgården och Brynäs den 14 september 2023 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / COP 210 / KJ0122

På fredag kväll drar HockeyAllsvenskan igång igen och det blir tuffa matcher redan i premiäromgången. Brynäs tar emot AIK på hemmaplan och Djurgården ställs mot Björklöven.

Håller du med om Johan Garpenlövs tydliga kritik? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sidney Crosby utser karriärens bästa motståndare – och det är den mäktigaste hyllningen till svenske ikonen