Joel Eriksson Eks nya succé – toppar poängligan efter segern i natt

Joel Eriksson Eks succésäsong fortsätter.
I natt var han återigen dominant, när Minnesota tog kommandot i matchserien mot St Louis Blues.

Förre Färjestadsliraren Joel Eriksson Ek har fått en drömstart på årets Stanley Cup. Efter en stark grundserie inledde Wild med en förlust i första matchen mot St Louis.

Men nu har Minnesota kommit igång – mycket tack vare Eriksson Ek. Svensken hade två mål och en assist i match två. Dessutom hade han en puck inne för ett hat trick, men det blev bortdömt efter en coach’s challenge och offside.

I natt låg han först bakom Minnesotas tidiga ledningsmål. Det hade inte ens gått en minut innan laget tagit ledningen på bortaplan. Och stänkte 25-åringen själv in 4–0 i början av tredje perioden. Ett mål som verkligen tog luften ur St Louis.

Svensken toppar nu den interna poängligan i Minnesota. Han är dessutom delad tvåa i hela slutspelets poängliga.

Eriksson Ek har en stark säsong bakom sig, med 26 mål och 49 poäng på 77 matcher.

Nu har han bevisat att han kan leverera även i slutspelet.

Minnesota har nu alltså en 2-1-ledning i matcher mot St Louis. Blues fick dessutom backstjärnan Torey Krug skadad och är nu illa ute i matchserien.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */