Jättevändningen: SHL-storstjärnan jagas nu av NHL-klubb – efter oväntade tystnaden

Jättevändningen: SHL-storstjärnan jagas nu av NHL-klubb – efter oväntade tystnaden

Kodie Curran har dominerat i SHL.
Men sedan dess har det varit tyst kring storstjärnan.
Nu ger sig en NHL-klubb in i jakten på succébacken, rapporterar Mr. Madhawk.

Senaste SHL-säsongen var ingen i närheten av Kodie Currans dominans. Under sin blott andra säsong i SHL gjorde 30-åringen imponerande 49 poäng på 48 matcher som back.

Dominerat i SHL

Kanadensaren utsågs även fullt välförtjänt till hela ligans bästa spelare den gångna säsongen. Men efter två framgångsrika säsonger hos Rögle fortsätter nu karriären vidare.

Kodie Curran, Rögle
200310 Rögles Kodie Curran under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 10 mars 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Den stora frågan är bara i vilken klubb Curran ska spela i? Redan 20 mars offentliggjorde Rögle att stjärnbacken lämnar laget för ”ny utmaning utomlands”.

Var klar för KHL

Ett kontrakt med KHL-laget Avangard Omsk hade sedan i vintras varit påskrivet och klart men när 1 maj kom och KHL-lagen fick presentera nyförvärv så har det varit tyst. Även om Omsk presenterade två nyförvärv direkt den 1 maj och i dag är totalt sju nyförvärv offentliggjorda till nästa säsong.

Men inte ett enda ord har sagts om Kodie Curran. Trots att kontraktet med Rögle brutits på grund av KHL-klausulen.

Jagas av NHL-lag

Nu rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk att tystnaden kring Currans framtid beror helt och hållet på ett NHL-intresse. Enligt uppgifter finns det ett konkret intresse i NHL för kanadensaren och den klubb som jagar allra mest är Anaheim Ducks.

Kodie Curran, Rögle
200123 Rögles Kodie Curran under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Rögle den 23 januari 2020 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

Enda problemet är dock att KHL och NHL inte har något avtal att flytta spelare mellan varandra. Så som SHL har med NHL att svenska spelare kan skriva NHL-kontrakt fram till 15 juni oavsett hur SHL-kontraktet ser ut.

NHL-dröm lever

Kodie Curran har aldrig spelat i NHL tidigare utan har som bäst 20 matcher i AHL för Hartford Wolf Pack. Han ha tidigare uttryckt att det vore en stor dröm att få spela i världens bästa hockeyliga.

Men då gäller det för Anaheim eller andra intresserade NHL-klubbar att lyckas övertala Avangard Omsk om att släppa sin tunga värvning till kommande säsong. Med tanke på att KHL-klubben fortfarande väntar med att offentliggöra Curran så verkar det finnas en möjlighet.

LÄS MER: Uppgifter: Succéspelaren vill återvända till svensk hockey igen: ”Bara SHL som gäller”