Jättevändningen: Nu kan poängkungen bli kvar i SHL-klubben – vill gå ned i lön för att stanna

För två veckor sedan kom uppgifter att Brynäs sagt upp kontraktet med Nicklas Danielsson.
Nu kommer vändningen för poängkungen – som hoppas bli kvar.
– Jag är absolut beredd att gå ned i lön, säger han till Gefle Dagblad.

Det fanns ytterligare ett optionsår i Nicklas Danielssons kontrakt med Brynäs. Men SHL-klubben valde att inte aktivera optionsåret och hade möjlighet att säga upp kontraktet inför 31 januari.

SHL-klubben bryter

Vilket man gjorde via ett mejl dagen innan deadline.
– Jag fick ett mejl från Sundlöv (Michael, sportchef) den 30 januari. Jag var på lite under hösten och sa att jag ville ha ett besked så fort de kan. Jag har pratat lite med Sundlöv men mejlet kom den 30 januari, berättade Danielsson för Sportbladet.

Nicklas Danielsson, Brynäs
191230 Brynäs Nicklas Danielsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 30 december 2019 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / Cop 254

Därmed talar det mest för att kontraktet går ut efter säsongen och poängkungen Danielsson blir klubblös. Men 35-åringen vägrar ge upp bara så där.

Poängkungens ord

Nu kommer jättevändningen som kan få Danielsson att stanna i Gävle ändå. Veteranen öppnar nu nämligen för att kompromissa i ett sista försök att vara kvar i laget.

Nicklas Danielsson, Brynäs
200116 Brynäs Nicklas Danielsson jublar efter 2-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Färjestad den 16 januari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Forwarden, som gör en mycket fin säsong just nu och är delad tvåa i Brynäs interna poängliga på 31 poäng, är nämligen villig att sänka lönen.
– Jag är absolut beredd att gå ner i lön för att få vara kvar också, om det är det som det hänger på. Om det krävs för att vi ska kunna få in fler bra spelare. Det är inget problem för mig, och det har jag varit tydlig med i våra diskussioner också, säger han till Gefle Dagblad.
– Det är ju det där SM-guldet som man inte fått vinna än… Jag vill vinna, och då behövs bra spelare i laget.

Nicklas Danielsson vände hem till Sverige igen inför förra säsongen efter 6 år utomlands, framförallt i Schweiz. Och har på två säsonger i Brynäs gjort totalt 61 poäng på 94 SHL-matcher.

LÄS MER: BOMBEN: NHL-storstjärnan trejdad i natt – blir ny lekkamrat med Ovechkin och ”Bäckis”