Jättevändningen: NHL-svensken dumpades i går – nu klar för rivalen blixtsnabbt: "Det trodde jag inte"

Jättevändningen: NHL-svensken dumpades i går – nu klar för rivalen blixtsnabbt: ”Det trodde jag inte”

Det har gått väldigt snabbt för Axel Jonsson Fjällby.
24-åringen är nu klar för nytt NHL-lag efter att ha blivit dumpad av Washington Capitals.
– Jag trodde inte att jag skulle bli tagen, säger NHL-svensken till SportExpressen.

Förra säsongen imponerade Axel Jonsson Fjällby i AHL under säsongsinledningen vilket resulterade i NHL-debut för Washington Capitals i november förra året. Det blev sammanlagt 23 matcher och 4 poäng i NHL under debutsäsongen.

Till NHL-rival

Men inför den nya säsongen fanns inget förtroende från Washington. Då Capitals nyligen valde att sätta upp svensken på waivers för att hitta ett nytt NHL-lag åt honom.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Axel Jonsson Fjällby, NHL
STOCKHOLM 20190808 Axel Jonsson Fjällby i samband med en uppvisningsmatch med svenska NHL-stjärnor under Sports heart Zibanejad hockey camp för ungdomar i Tumba söder om Stockholm. Foto: Naina Helén Jåma / TT / 11880

Det gick också väldigt snabbt för nu har rivallaget Winnipeg Jets knipit åt sig svensken. Därmed kan 24-åringen göra debut för sitt nya lag i NHL-premiären redan på fredag mot New York Rangers.
– Jag hade det på känn att jag kunde hamna på waivers när jag inte fick spela den femte eller sjätte träningsmatchen. Men att jag skulle bli tagen trodde jag inte med tanke på att det var över sextio spelare på waivers samtidigt, säger en förvånad Jonsson Fjällby till SportExpressen.

LÄS MER: NHL-svensken har gjort sitt val – nobbar moderklubben Leksand: ”Det enda laget i Sverige för mig”

”De gillar mig”

Nu ser han fram emot att få sätta nytt avtryck i NHL med nya laget Jets.
– Jag har inte hört så mycket mer än att de gillar mig och det jag har att bidra med, så det är kul, säger svensken till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Axel Jonsson Fjällby, NHL
210108 Västerviks Axel Jonsson-Fjällby värmer upp inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Västervik den 8 januari 2021 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0020

Axel Jonsson Fjällby har sammanlagt gjort 75 poäng på 152 matcher i AHL för farmarlaget Hershey Bears. Innan dess har har producerat 27 poäng på 102 matcher i SHL för Djurgården och 15 poäng på 26 matcher i HockeyAllsvenskan under en utlåning hos Västervik säsongen 2020/21.

Gillar ni den här övergången? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: När Börje Salming förvandlades till Gretzky på isen och bjöd på karriärens enda hattrick med mäktig show