Jätteskandalen i SHL-laget – stjärnan får sparken efter grov rattfylla: ”Inte en chans att han kan vara kvar nu”

IK Oskarshamn skakas av en jätteskandal.
Stjärnspelaren Andrew O’Brien är misstänkt för grovt rattfylleri och får sparken.

– Det finns inte en chans att han kan vara kvar efter det här, säger klubbchefen Martin Åkerberg till tidningen Barometern.

SHL-säsongen är över och IK Oskarshamn lyckades undvika negativt kval även den här säsongen också. Men efter säsongsavslutningen har laget nu drabbats av en jätteskandal.

SHL-skandalen

Det var under påskhelgen som det hände. Närmaste bestämt natten mellan påskafton och påskdagen som lagets stjärnspelare Andrew O’Brien plockades in av en polispatrull efter att ha fått ett tips.

Andrew O'Brien, Oskarshamn
210320 Oskarshamns Andrew O’Brien under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Oskarshamn den 20 mars 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0032

En anställd på en snabbmatskedja ringde till polisen och misstänkte att O’Brien kört bil påverkad. Nu är kanadensaren misstänkt för grovt rattfylleri, rapporterar lokaltidningen Barometern.

Sparkar stjärnan

Det får nu stora konsekvenser för hans framtid hos IK Oskarshamn. På måndagskvällen fattade SHL-klubbens styrelse beslutet att riva 28-åringens kontrakt och sparka honom med omedelbar verkan.
– En helt enig styrelse valde att bryta hans kontrakt. Det finns inte en chans att han kan vara kvar efter det här, säger klubbchefen Martin Åkerberg till tidningen.

Andrew O'Brien, Oskarshamn
210216 Oskarshamns Andrew O´Brien jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Växjö den 16 februari 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0050

Under säsongen värvades O’Brien till Oskarshamn för att bli en nyckelspelare och förstärka laget. Han hade även kontrakt över nästa säsong men får nu lämna klubben i förtid.
– Jag vet inte om han är kvar i Sverige eller har åkt hem till Kanada. Vi har pratat med honom och han är ångerfull säger han, men det förändrar ingenting för oss, säger Åkerberg i intervjun.

Det blev sammanlagt 14 matcher och 4 poäng för Oskarshamn i SHL för Andrew O’Brien.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: SHL-rivalens enorma kritik – rasar efter stora krisdraget: ”Syltryggar!”

Få våra nyhetsbrev!