SHL-rivalens enorma kritik – rasar efter stora krisdraget: ”Syltryggar!”

SHL-rivalens enorma kritik – rasar efter stora krisdraget: ”Syltryggar!”

Brynäs sparkade sina tränare via telefon.
Det får rivalen Joakim Fagervall att rasa.
– Syltryggar, säger Malmö Redhawks-tränaren.

Snacka om att det svängt i Brynäs under de senaste dagarna. Det stod redan efter omgång 51 klart att laget skulle tvingas kvala för att hålla sig kvar i ligan, men tränaren Peter Andersson hade ändå kvar sitt uppdrag då laget åkte till Oskarshamn för den sista omgången i lördags.

”Syltryggar”

I bussen på vägen hem från matchen så kom dock beskedet att Andersson, och den assisterande tränaren Viktor Stråhle, får sparken. Beskedet kom först som uppgifter i media, varpå Peter Andersson därefter ska ha fått beskedet om att han sagts upp från sitt uppdrag på telefon. För Stråhle ska det varit än värre, då han ska ha tvingats mejla(!) ledningen själv för att få svar på hur det egentligen låg till.

200222 Brynäs klubbdirektör Michael Campese inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Frölunda den 22 februari 2020 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Brynäs-ledningen har fått stor kritik för hur situationen har hanterats, och nu kommer även en rejäl sågning för Malmö Redhawks tränare Joakim Fagervall.

– Syltryggar. Vår värld är väl inte större, och kunna se varandra i ögonen, säga att saker och ting inte blev som man tänkt sig och att man är tvungna att ta beslutet. Jag tycker man ska vara rakryggad nog och säga det, säger han till Expressen.

”Under all kritik”

Fagervall menar att behandlingen av Andersson inte kan förklaras bort med att nyheten kom ut tidigare än tänkt, och på fel sätt, via media.

– Sedan är jag av uppfattningen att saker kommer inte ut, om man inte vill att det ska komma ut. En sådan sak ska verkligen inte komma ut om man är en tajt grupp som vet om det, säger han.

210405 Malmö Redhawks tränare Joakim Fagervall under åttondelsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 5 april 2021 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Peter Andersson var inför den här säsongen tränare i just Malmö, alltså det jobb som Joakim Fagervall nu besitter. Den sistnämnde har också hört av sig till Andersson.

– Ja, det tycker jag hör till. Jag har haft sms-kontakt med Peter Andersson. När vi inte spelar matcher och tävlar mot varandra så har vi ändå samma typ av jobb och ingår i samma familj. Jag tycker behandlingen har varit under all kritik, säger han.

LÄS MER: Hätska ordkriget i Brynäs fortsätter: ”Sitter och ljuger i TV”

Få våra nyhetsbrev!