Jätteryktet för Erik Karlsson i Nordamerika – här är de två NHL-lagen som gör upp om stjärnsvensken

Det är ingen direkt hemlighet att Erik Karlsson är på väg bort.
Men nu kommer trovärdiga uppgifter i Nordamerika som pekar ut vart.
Bara två NHL-lag återstår i jakten på Norris Trophy-vinnaren, enligt ansedde Elliotte Friedman.

Alla i Nordamerika pratar om Erik Karlsson just nu. Han är fullkomligen stekhet efter en magisk supersäsong som resulterade i det prestigefulla priset Norris Trophy som NHL:s bästa back för säsongen.

Karlssons succé

Svenske storstjärnan vann Norris Trophy-omröstningen helt överlägset och det var aldrig någon diskussion om att han inte skulle få priset. Efter att Karlsson blivit den förste NHL-backen på över 30 år att nå drömgränsen på 100 poäng så var han välförtjänt av priset.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, NHL
San Jose Sharks hockey player Erik Karlsson poses after winning the Norris Trophy at the NHL Awards, Monday, June 26, 2023, in Nashville, Tenn. (AP Photo/George Walker IV) TNGW1

Bedriften blir bara ännu mer imponerande när man lägger till att 33-åringen gjorde det för San Jose Sharks som inte var i närheten av att nå Stanley Cup-slutspelet i våras. Men nu är det dags för Erik Karlsson att flytta vidare i karriären för att fortsätta jaga drömmen om att vinna den åtråvärda Stanley Cup-pokalen.

LÄS MER: Nya uppgifter om William Nylander i natt – orden får precis alla att tappa hakan: ”Skulle bli chockad om…”

2 NHL-lag kvar

Storbacken har redan meddelat sitt besked om att han vill lämna i sommar och Sharks har också offentliggjort att man är villiga att byta bort honom till rätt erbjudande. Sedan dess har spekulationerna varit många om vilket NHL-lag det till slut blir.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, NHL
San Jose Sharks defenseman Erik Karlsson (65) reacts after a penalty was called against the Calgary Flames in the first period of an NHL hockey game Sunday, Dec. 18, 2022, in San Jose, Calif. (AP Photo/Josie Lepe)

Nu har ansedde NHL-journalisten Elliotte Friedman uttalat sig i frågan och han har oftast stenkoll på läget. Det har varit tre lag som varit aktuella men ett av dem, Seattle Kraken, har fallit bort och nu återstår bara två NHL-lag.
– De sista två kandidaterna för Erik Karlsson är Pittsburgh och Carolina, slår Friedman fast i Sportsnets podcast ”32 thoughts”

LÄS MER: Supertalangen Connor Bedards allra första hockeytröja är mäktig hyllning till en svensk ikon

Det innebär att Pittsburgh Penguins gör upp i en ren duell mot Carolina Hurricanes om Karlssons namnteckning. Båda lagen har absolut möjlighet att gå för Stanley Cup-pokalen med en ”Världens bästa Karlsson” i toppform.
– Om (Kyle) Dubas (GM i Penguins) vill ha Karlsson, så kommer han att lyckas få honom, säger Friedman i podden.

Var vill du helst se Erik Karlsson nästa säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!