Jätteprofilen har tagit tuffa beslutet – lämnar klubben efter nedflyttningen: ”Man skäms”

.

Han är av klubbens allra största profiler.
Men Victor Rollin Carlsson har beslutat sig för att lämna moderklubben Almtuna efter nedflyttningen.
Nu har 29-åringen också bestämt sig för var han vill flytta här näst.

Almtuna har en mycket, mycket mörk säsong bakom sig. Laget misslyckades kapitalt i HockeyAllsvenskan och klarade inte ens av att hålla sig kvar via kvalspel.

Profilen lämnar moderklubben

Nästa säsong väntar därför spel i HockeyEttan, om inget allvarligt händer med IK Panterns ekonomiska läge. Men en som inte kommer följa med laget ned till division 1 är en av klubbens absolut största profiler.

Victor Rollin Carlsson, Almtuna
190414 Almtunas Victor Rollin-Carlsson deppar under Kvalserien till Hockeyallsvenskan mellan Almtuna – Kristianstad den 14 april 2019 i Uppsala.
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Victor Rollin Carlsson har nu tagit det oerhört tuffa beskedet att lämna moderklubben efter nedflyttningen i våras. 29-åringen har varit Almtuna trogen i stora delar av karriären men är nu sugen på ett nytt äventyr – utanför Uppsala.
– Jag har varit i HockeyAllsvenskan väldigt länge och den har sin charm, men man blir ju lite lätt uttråkad av att se samma miljöer säsong efter säsong efter säsong. Jag var klar ganska tidigt med att jag ville ta mig ut i Europa och njuta av hockeyn på ett annat sätt, samtidigt som jag får träffa nytt folk och se nya miljöer, säger han i en intervju med Hockeysverige.

Hit vill Rollin Carlsson flytta

Nu har Rollin Carlsson bestämt sig för att flytta utomlands istället. Och han har redan ställt in siktet på vilka klubbar han kan tänka sig till nästa säsong.
– Det är svårare, absolut. Jag är öppen för det mesta, men jag skulle vilja komma till DEL (Tyskland) eller EBEL (Österrike) men det är inte så många som går från HockeyAllsvenskan dit. Jag har också förstått nu att det kan vara bra att komma till en högstaliga som är lite sämre först, och gör man det bra där kan det öppna upp till resten av Europa. Men jag är som sagt öppen för det mesta och tycker helt enkelt det ska bli spännande att få komma iväg någonstans, säger han till hockeysajten.

Victor Rollin Carlsson, Almtuna
181116 Almtunas Victor Rollin-Carlsson deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Almtuna den 16 november 2018 i Stockholm.
Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

Men det kommer så klart att bli tufft för Rollin Carlsson att lämna sitt Almtuna. Särskilt efter den blytunga avslutningen på årets säsong när klubben degraderades från HockeyAllsvenskan.

Berättar själv: ”Man skäms”

Nu berättar 29-åringen hur dåligt han mådde direkt efter matchen.
– Direkt efter matchen var det bara tomt. Första och andra veckan efteråt började man få dåligt samvete över vad som hade hänt och då började jag må sämre för varje dag. Mest kände jag det mot folk runtomkring, de som jobbar på kontoret exempelvis. Vi hockeyspelare hittar alltid något men…när man varit så länge i en klubb som jag varit så känner man alla som jobbar runtomkring. Alla funktionärer, alla som säljer saker för klubben, alla sponsorer… Man skäms inför dem, säger han till Hockeysverige.

LÄS MER: SHL-klubben släpper iväg två lovande talanger – till ligakonkurrenten!

Uppgifter: Loui Eriksson på väg att bli bortbytt – till rivalklubben