Jättelöftet lämnar SHL-klubben efter 19 matcher – här är nya laget: ”Så glad”

Det blev 19 SHL-matcher.
Men nu står det klart att talangen Albin Grewe lämnar Djurgården.
19-åringen har skrivit på för en flytt till Nordamerika.

För två veckor sedan höll kanadensiska juniorligorna i den årliga importdraften till CHL. Där valdes unge Albin Grewe som spelare 112 totalt i den andra draftrundan.

Lämnar DIF

Det blev Saginaw Spirit som valde 19-åringen till slut. Nu står det även klart att Grewe lämnar Djurgården för en flytt till Nordamerika.

Albin Grewe, Djurgården
191205 Djurgårdens Albin Grewe deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Djurgården 12 december 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Svensken har skrivit på för Saginaw Spirit och ska nu ta en plats i OHL-laget kommande säsong.
– Att kunna addera en spelare av Grewes kaliber till vårt lag till nästa säsong är lovande för vår organisation. Albin är en skicklig och extremt tävlingsinriktad spelare som kommer att driva vårt lag framåt varje dag. Han är en spelare som man vill ha i sitt eget lag men absolut inte möta. Vi är övertygade om att han kommer göra avtryck i vårt lag och i ligan, både på och utanför isen, direkt från första nedsläpp, säger lagets general manager Dave Drinkill i ett pressmeddelande.

19 SHL-matcher

Grewe lyckades slå sig in i Djurgården den gångna säsongen och noterades för 19 SHL-matcher samt ett mål i A-lagströjan. Samtidigt som det blev 19 poäng på 23 matcher i J20-laget senaste säsongen.

Albin Grewe, Djurgården
191029 Djurgårdens Albin Grewe deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Nu ska den tonårige forwarden få pröva vingarna för första gången utanför svensk hockey.
– Jag är så glad över att vara en del av Saginaw Spirit, jag kan knappt vänta på att få ansluta till laget och dra igång, säger han till nya klubbens officiella webbplats.

LÄS MER: Tre Kronor-ikonen Curre Lundmarks stenhårda kritik – mot svensk hockey: ”Det är förfärligt och tragiskt”

Få våra nyhetsbrev!