Jättekuppen: Supertalangen vill lämna Frölunda – kan nu gå till stora rivalen mitt under säsongen

Han är en av Frölundas största talanger.
Nu kan Fabian Lysell vara påväg bort.
Enligt uppgifter vill han till en SHL-rival – redan nu.

Frölunda har under de senaste säsongerna tagit fram flera mycket spännande talanger. Det tydligaste exemplet är Rasmus Dahlin, som fick enorm uppmärksamhet under sin korta tid i SHL, och som sedan valdes som draftetta i NHL.

Kan lämna Frölunda

I somras hade man dessutom Lucas Raymond som valdes tidigt i draften, och just nu har man flera unga, lovande spelare påväg mot stora genombrott. En av dessa är Fabian Lysell, 17.

200820 Frölundas Fabian Lysell under träningsmatchen i ishockey mellan Leksand och Frölunda den 20 augusti 2020 i Strömstad. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Lysell anses vara en av världens mest lovande spelare födda år 2003, och inför sommarens draft så rankas han på flera listor riktigt högt, och att han ska väljas som topp 10 tycks enligt många experter vara möjligt. Detta trots att han fortfarande inte gjort en enda match i SHL, och det kan faktiskt bli så att det inte blir enda match i Frölunda-tröjan.

Vill lämna för rival

Enligt uppgifter från såväl GT som Aftonbladet så vill Lysell nämligen byta klubb redan nu – till SHL-rivalen Luleå. De båda klubbarna väljer dock att inte kommentera de känsliga uppgifterna.

– Fabian är en duktig spelare som vi gillar, i övrigt har jag inga kommentarer, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till GT.

– Det har jag ingen kommentar till, säger Luleås assisterande GM Ulf Engman.

190824 Sveriges Fabian Lysell under U17-landskampen i ishockey mellan Sverige och Finland den 24 augusti 2019 i Tranås. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

Enligt Aftonbladet ska även Rögle vara intresserade av Lysell, men det ska alltså vara Luleå som är närmast stortalangen. En del saker ska dock återstå innan en affär kan genomföras, framför allt den ekonomiska biten då Frölunda vill ha pengar för guldklimpen. De anser sig ha rätt till det då Lysell, av allt att döma, kommer innebära NHL-pengar i framtiden.

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar nu okända planen – kommer att återvända till New York Rangers: ”Har varit tydlig”

Få våra nyhetsbrev!