Henrik Lundqvist avslöjar nu okända planen – kommer att återvända till New York Rangers: ”Har varit tydlig”

Han lämnade New York Rangers efter cirka 15 år.
Nu avslöjar Henrik Lundqvist att det kommer bli en återkomst.
– Jag kommer att vara en del av Rangers i resten av mitt liv. Det har både jag och de varit tydliga med. Så kommer det att bli, säger målvakten till GP.

Henrik Lundqvist lämnade i somras New York Rangers efter 15 extremt framgångsrika år i klubben. Lundqvist har dominerat säsong efter säsong, vilket gjort honom till organisationens ansikte utåt, och till en enorm publikfavorit.

Avslöjar nu planen

Men den senaste säsongen blev blytung, och ”King Henrik” fick se sig omsprungen i hierarkin av inte bara en – utan två – målvakter, vilket redan mitt under säsongen skapade spekulationer kring huruvida det faktiskt var läge för Lundqvist att se sig efter en ny klubb. I somras blev det också verklighet, då Rangers meddelade att de köper ut svensken från sitt kontrakt, och att han således var fri att förhandla med andra klubbar.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Lundqvist skrev på för Washington Capitals – men nu avslöjar den svenske målvaktsstjärnan att han kommer att återvända till Rangers i framtiden.

– Jag kommer att vara en del av Rangers i resten av mitt liv. Det har både jag och de varit tydliga med. Så kommer det att bli, säger han till GP.

”Det blir den roll de vill”

Exakt vad Lundqvist kommer att göra i klubben är oklart, men det rör sig om någon slags ledarroll.

– Ja, det blir den roll som de vill att den ska vara. Sedan vet jag inte om rollen blir liten eller om det blir någonting mer. Det ligger längre fram. Det är återigen tajming. Det är inte här och nu – men jag känner att jag på något sätt kommer att vara ”connected” till Rangers för alltid efter så många år och alla människor som jag lärt känna i klubben, från ägare och neråt, säger ”Henke”.

Henrik Lundqvist, NHL
200529 New York Rangers Henrik Lundqvist under en intervju den 29 maj 2020 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DA / 595003

Henrik Lundqvist har tidigare berättat om Rangers beslut att släppa honom, och hur mycket klubben och fansen betytt för honom.

– Det har varit tårar och många samtal med familjen. Sedan var detta Rangers beslut. Jag accepterar det. Men min kärlek till sporten gör att jag ville spela vidare och det kan ingen klandra mig för. Jag känner mig väldigt rakryggad i den här situationen och jag känner bara positiv energi från fansen i New York, sa han tidigare under hösten till Expressen.

LÄS MER: Börje Salmings stenhårda VM-debut – med fraktur och gipsad hand: ”Jag ville fortsätta spela”

Få våra nyhetsbrev!