Jättekritiken mot svenskstjärnan – sågas efter bilderna i Stanley Cup-finalen som fått alla att reagera: ”Jag hade börjat slåss”

Florida Panthers har två raka förluster i Stanley Cup-finalen.
Nu toksågas Oliver Ekman-Larsson för agerandet i den senaste matchen.
”Är jag hans lagkamrat börjar jag slåss där”, skriver en användare.

Florida Panthers är I Stanley Cup-final för andra säsongen i rad, och det såg länge ut som att man enkelt skulle vinna sin allra första titel i NHL. Panthers vann de tre första matcherna i serien, och hade därmed chansen att svepa Edmonton Oilers, med Connor McDavid i spetsen.

Förlorat två raka

Men i match fyra och fem har Connor McDavid spelat på ett smått historiskt sätt. Han gjorde fyra poäng i helgens match som Edmonton vann med hela 8-1, och fyra nya poäng i match fem. Oilers ligger visserligen fortfarande under serien med 2-3, och är därmed fortfarande bara en förlust från att bli utslagna, men alla är överens om att momentumet nu är till Edmontons fördel.

Connor McDavid blev den första spelaren i NHL-historien att göra fyra poäng i två raka finalmatcher, och det var han som gjorde matchens sista mål i match fem tidigare i veckan. Floridas Matthew Tkachuk gjorde ett historiskt jobb med att få pucken bort från mållinjen när Florida hade plockat sin målvakt, men pucken gick bara till McDavid som avgjorde matchen i det öppna målet.

Stora kritiken

Men efteråt handlade mycket av snacket om Oliver Ekman-Larsson. Den svenske stjärnbacken har fått stor revansch den här säsongen, då han storspelat för Florida. Men när McDavid gjorde mål i öppen kasse så tycktes svensken ge upp fullständigt samtidigt som hans lagkamrat på ett bragdartat sätt räddade pucken, vilket gav Connor McDavid ett helt öppet läge. På sociala medier har kritiken mot Ekman-Larsson varit stor.

SUNRISE, FL – JUNE 18: Florida Panthers defenseman Oliver Ekman-Larsson (91) races toward a loose puck in the first period during game five of the Stanley Cup Finals between the Edmonton Oilers and the Florida Panthers on Tuesday, June 18 , 2024 at Amerant Bank Arena in Sunrise, Fla. (Photo by Peter Joneleit/Icon Sportswire via Getty Images)

Vissa menar till och med att han förtjänar att petas för att visa så lite vilja, i ett så viktigt läge.

”Om jag är Matthew Tkachuk börjar jag slåss med ’OEL’ där”‚ skriver en användare med en tweet som setts en miljon(!) gånger.

”OEL bara åker runt medan Tkachuk gör en flygande räddning för att hålla Florida kvar i matchen. Tkachuk gör verkligen en insats som inte börjar slåss med honom där”, skriver en annan.

”OEL bara ger upp. Stanley Cup är i byggnaden, ingen stor grej…”, skriver en annan, ironiskt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev