Jättekritiken mot att trotjänaren tvingas lämna SHL-laget efter nästan 600 matcher(!): ”Helt overkligt”

Nästan 600 matcher har det blivit för Djurgården.
Men nu tvingas trotjänaren Henrik Eriksson lämna, vilket har väckt stor kritik.
”I min värld helt overkligt hur man inte kan komma fram till en lösning”, skriver förre Dif-backen Linus Hultström på Twitter.

Nio år på raken och nästan 600 matcher har det blivit för Henrik Eriksson hos Djurgården. Han har följt med laget ända från HockeyAllsvenskan till SHL och även SM-final.

Lämnar Dif

Men nu är trotjänarens tid i klubben över. I dag kom beskedet att 31-åringen lämnar 08-klubben.
– I de samtal som vi haft med ”Henke” under slutdelen av säsongen har vi varit tydliga med vilket lagbygge som vi planerar inför nästa säsong, samt vilken roll som vi har tänkt att ”Henke” ska få. Vi har från vår sida även erbjudit en eventuell roll i Djurgårdens organisation parallellt med spel i herrlaget, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

Henrik Eriksson, Djurgården
210408 Djurgårdens Henrik Eriksson under åttondelsfinal tre i SHL mellan Frölunda och Djurgården den 8 april 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0117

Men Eriksson valde att tacka nej till erbjudandet och därmed lämna favoritklubben efter lång och trogen tjänst.
– Våra vägar skiljs här och nu åt, men dörren står från min och Djurgårdens sida öppen för en framtida dialog om eventuell funktion i klubben, säger sportchef Eriksson i ett uttalande.

Jättekritiken

Avskedet har nu fått flera Dif-profiler att reagera starkt. Förre backen Linus Hultström kan inte förstå hur Djurgården inte har kommit överens med veteranen.
”Läser att Henrik Eriksson får lämna Djurgården! I min värld helt overkligt hur man inte kan komma fram till en lösning med en så oerhört viktig spelare både på och utanför isen”, skriver Hultström på Twitter.

Dick Axelsson, Djurgården
210206 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö den 6 februari 2021 i Stockholm. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0121

Även Dick Axelsson, som nyligen lämnade Djurgården reagerar kraftfullt på klubbens besked. Framförallt är det hur hans förra klubb uttrycker sig om Erikssons avsked som sticker i ögonen.
”Tjänstefel på människan som skrivit den texten”, skriver Dick på Instagram och får medhåll av Djurgårdsbacken Marcus Högström.
”Sanning med modifikation”, skriver han på Instagram.

Flera Dif-supportrar hyllar även ”Hank the Tank” för hans tid i klubben och talar öppet om att de gärna hade sett en förlängning av hans kontrakt. Henrik Eriksson tackar också supportrarna i ett tackbrev på klubbens officiella webbplats.
”Det har varit en stor ära för mig att ha fått spela inför er och att ha fått representera Dif. Fans, funktionärer, ledare och medspelare – tack för de här säsongerna”, skriver han i sitt avsked.

LÄS MER: Expertens stora kritik mot hela SHL – efter omtalade utvisningen i rysaren: ”Skriv om regeln!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!