Expertens stora kritik mot hela SHL – efter omtalade utvisningen i rysaren: ”Skriv om regeln!”

Linus Öberg fick utvisning efter en offensiv tackling.
Då rasade experterna i C More.
– Då måste vi skriva om regeln, säger Johan Tornberg.

Matchserien mellan Växjö Lakers och Örebro, i SM-slutspelets semifinal, är en enorm rysare hittills och det är små marginaler som avgjort matcherna hittills. Under söndagens tredje match mellan lagen så blev en situation i den andra perioden, då Linus Öberg blev utvisad i offensiv zon.

Stora kritiken

Örebro-forwarden Öberg hade pucken bakom mål, då motståndaren Tim Erixon kom in i duell för att ta pucken. Men Öberg skyddade sig skickligt, och delade samtidigt ut en offensiv tackling på Erixon, som efter smällen blev liggandes en stund på isen i smärtor.

210425 Växjös Tim Erixon har ont under semifinal tre i SHL mellan Örebro och Växjö den 25 april 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Tacklingen träffade förvisso högt, men i C More-studion så var experterna rejält ilskna på domslutet, och reagerade kraftigt.

– Jag blir jätteglad när jag ser det där. Öberg skyddar sig själv i ögonblicket mot en tacklande Tim Erixon. Jättebra offensiv tackling. Vi brukar ofta ge kritik för att spelarna inte är beredda när de står med ryggen vänd, att de bara faller ihop och då blir det ofta utvisning för Erixon i det här fallet för att Öberg inte är beredd, säger Petter Rönnqvist.

”Skriv om regeln”

Även Johan Tornberg var kritisk mot domslutet – och menade att reglerna kanske bör ses över.

– Det här är ingen utvisning. Det här är att skydda sig själv och skydda pucken på ett mycket bra sätt. Om det är så att regeln säger att domarna måste ta en utvisning för en tackling i huvudet, då måste vi skriva om regeln. Det här är att skydda pucken, du kan inte göra det på ett bättre sätt än vad Linus Öberg gör, säger Tornberg.

180409 Cmores Björn Oldeen, Johan Tornberg och Petter Rönnqvist under semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 9 april 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Utvisningen i söndagens match, som blev så omtalad, blev dock inte på något sätt avgörande för slutresultatet. Växjö gjorde 1-0 med fem minuter kvar av den första perioden, via Marcus Sylvegård, och det skulle visa sig bli matchens enda mål. I och med det så leder Växjö matchserien med 2-1 och behöver därmed bara en vinst till för att säkra en finalplats.

Se situationen här:

LÄS MER: Mika Zibanejads nya, osannolika succé i NHL – stod för makalös målshow i natt igen(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!