Jätteilskan när Karlskrona kastas ur – de tar platsen i HockeyAllsvenskan: ”Rent ut sagt för jävligt!”

Karlskronas överklagan avslås.
Det innebär att klubben får lämna HockeyAllsvenskan.
– Det är rent ut sagt för jävligt, säger KHK-ordföranden Tobias Larsson till Sportbladet.

För drygt en månad sedan kom svenska hockeyförbundet med beskedet att Karlskrona inte beviljas någon elitlicens. Och därmed får lämna HockeyAllsvenskan och tvångsdegraderas.

KHK kastas ur

Anledningen var akut likviditetsbrist och att klubben inlett en rekonstruktion för att rädda ekonomin. KHK överklagade till appellationsnämnden och på måndagen kom slutliga beskedet.

Karlskrona, HockeyAllsvenskan
190920 Karlskronas William Pethrus jublar med lagkamrater efter 1-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskrona och Björklöven den 20 september 2019 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Klubbens överklaga avslås och man kastas därmed ut ur HockeyAllsvenskan med omedelbar verkan.
– Vi har ju haft likviditetsproblem när corona slog till, något som kanske alla andra också har. Men vi har väldigt lite fallhöjd från skulderna från SHL. Det slog oss rätt kraftigt och när sponsorerna inte kunde vara med som tidigare så märkte vi att det här blir tufft. Detta skedde ju då under mars och april men vi klarade av att stänga bokslutet positivt för tredje året i rad. Sen har vi gjort en uppgörelse med de vi har skulder till, så vi har inga skulder kvar och har löst hela situationen. Men då sitter en nämnd här och tittar på ett visst datum och säger att vi är på ett obestånd vilket vi inte var, förklarar ordföranden Tobias Larsson för Sportbladet.
– Jag tror att de tittar på ett visst datum, 30 april, och anser att vi inte kunde betala våra skulder vid det datumet och definierar det som obestånd. Då menar de att vi ska kastas ut, så är det.

Ersättare klar

Karlskrona har ett sista hopp kvar och det är att överklaga beslutet till riksidrottsförbundet. Vilken klubben även planerar att göra även om förhoppningen är så gott som borta.

Karlskrona, HockeyAllsvenskan
190920 Karlskronas Jesper Persson under värmningen inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskrona och Björklöven den 20 september 2019 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Inom klubben är det en stor ilska som riktas mot beslutet att man tvångsdegraderas.
– Vi är utsparkade men även om vi överklagar, antar jag att det är kört. Vi har inte så många spelare på kontrakt och det blir att titta på en omsättning där. Rent krasst spenderas dagen med att analysera vad som ska göras. Men det är förbaskat surt att kastas ur en division. Det är en sak när man spelar för det men att kastats ut på dessa premisser är rent ut sagt för jävligt, säger ordförande Tobias Larsson till kvällstidningen.

Ersättaren i HockeyAllsvenskan blir istället Väsby om automatiskt flyttas upp. Division 1-klubben har även accepterat erbjudandet om att spela i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

LÄS MER: SHL-profilen lägger av – bara 32 år gammal: ”Jag har haft stora problem”

Få våra nyhetsbrev!