SHL-profilen lägger av – bara 32 år gammal: ”Jag har haft stora problem”

Över 100 SHL-matcher och en SM-final.
Men nu är hockeykarriären över för 32-åringen.
”Jag känner att det inte längre är värt det”, meddelar Stefan Ridderwall på Instagram.

Pappa Rolf Ridderwall är en legendarisk målvakt inom svensk hockey och har två SM-guld med Djurgården. Sonen Stefan Ridderwall slog också igenom som en stor målvaktstalang.

Vann JVM-silver

Han imponerade hos Djurgårdens J20-lag och tog även JVM-silver 2008. Sedan klev Ridderwall in i A-laget precis som sin far och var med och spelade SM-final.

Stefan Ridderwall, SHL
100928 Ishockey, Elitserien: Stefan Ridderwall, målvakt, Djurgården. © Bildbyrån – 85740

Men det blev aldrig något SM-guld och bara tre säsonger i Djurgården för Ridderwall Jr. Målvaktskarriären gick vidare hos Timrå i SHL, sedan Örebro och Oskarshamn i HockeyAllsvenskan.

Slutar karriären

2015 var han med och spelade upp Rögle till SHL igen. Men målvakten följde aldrig med laget upp  till högstaserien och har sedan dess spelat i Danmark, Tyskland och Österrike.

Stefan Ridderwall, SHL
150212 Rögles målvakt Stefan Ridderwall inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Rögle och Västerås den 12 februari 2015 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91062

Nu meddelar Stefan Ridderwall att karriären är helt över. Han väljer att lägga plockhandsken på hyllan, bara 32 år gammal.
”Efter 27 år som ishockeyspelare är det dags för mig att avsluta det kapitlet. Jag har haft stora problem med hjärnskakningar och känner att det inte längre är värt att offra min hälsa, hur mycket jag än älskar sporten. Jag vill ha möjligheten till en framgångsrik civil karriär och kunna leva ett liv utan allvarliga men efter ishockeyn och då är detta ett nödvändigt beslut”, skriver han på Instagram.

Det blev totalt 114 matcher i SHL och 41 matcher i HockeyAllsvenskan. Och ett SM-silver samt JVM-silver som främsta meriter.

LÄS MER: Officiellt: Pavel Datsyuk vägrar att gå i pension – här spelar 42-årige(!) trollgubben nästa säsong

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!