Jättefiaskot fullbordat: Tampa Bay Lightning utslaget – och sämst någonsin(!)

.

De vann grundserien alldeles överlägset och slog rekord efter rekord.
Men bara en vecka in i slutspelet är Tampa Bay Lightnings NHL-säsong över.
Columbus Blue Jackets stod för en av de största skrällarna i historien då de vann matchserien med 4-0.
”Vi saknar ord”, skriver Tampa Bay på Twitter. 

Det går att rabbla upp väldigt, väldigt många skäl till varför Tampa Bay Lightning var överlägsen favorit att vinna Stanley Cup i år.

Med spelare som Nikita Kutjerov, Victor Hedman och Steven Stamkos finns både kvalitet och erfarenhet – någonting som sannerligen bevisades i grundserien.

Historiska fiaskot i natt

Lightning tangerade rekordet i antal vinster (62 stycken), tangerade poängrekordet i ligans historia och säkrade dessutom President’s Trophy, som går till grundserievinnarna, tidigast på hela 25 år.

När man dessutom fick möta Columbus Blue Jackets – som aldrig(!) tidigare vunnit en slutspelsserie och som dessutom behövde till den näst sista grundserieomgången på sig att säkra en slutspelsplats – så trodde många att detta bara var en transportsträcka för Lightning mot Stanley Cup-pokalen.

Men så fel alla hade.

I natt fullbordades det som av många ses som den största skrällen i NHL:s historia.

Vann med 4-0 i matcher

Columbus Blue Jackets hade vunnit de tre första matcherna – och med kniven mot strupen så klarade inte Lightning av att ens reducera matchserien.

Man lyckades dock hämta upp ett 1-3-underläge till 3-3, men roligare än så blev det aldrig.

I slutet av den andra perioden gjorde dansken Oliver Bjorkstrand 4-3, och efter ett gäng kassar i öppen bur kunde Blue Jackets fira in ett historiskt avancemang.

– Jag är så otroligt stolt över vad vi gjort tillsammans och dessutom extremt glad för hela staden. Supportrarna har fått vänta länge på detta, säger Blue Jackets kapten Nick Foligno.

”Det är ett misslyckande”

För Tampa Bay var det dock, av naturliga skäl, besviket.

Laget blev det första i historien att åka ur den första rundan som President’s Trophy-vinnare.

– Vi förlorade, helt enkelt. Om man inte vinner slutspelet så är säsongen ett misslyckande. Vi bryr oss inte om vad som hände i grundserien, säger kaptenen Steven Stamkos med tårar i ögonen efter matchen.

Lagets tränare Jon Cooper sa, kort och gott:

– Under sex dagar i april, så var Columbus det bättre laget.

Dela för att säga vad du tycker om det här!