Jaromir Jagrs helgalna hyllning till Mikael Renberg: "Man kunde dö"

Jaromir Jagrs helgalna hyllning till Micke Renberg: ”Man kunde dö”

Jaromir Jagr är på väg mot ännu en comeback i sitt HC Kladno. 
I en intervju med SVT berättar han om sin framgångsrika karriär.
Och passar på att hylla Mikael Renberg.

Jaromir Jagr har en lång och framgångsrik karriär i hockeyns tjänst. Den tjeckiske legendaren håller numera till i sin tjeckiska klubb HC Kladno vilken han även äger.

Går mot comeback

På grund av en skada han åtdrog sig i början av året har han inte kunnat spela. Men nu verkar 46-åringen vara på väg tillbaka till isen.

I en intervju med SVT berättar Jagr att han hoppas kunna spela inom två veckor i Kladno, som är hemmahörande i den tjeckiska andradivisionen.

I SVT:s studio satt Mikael Renberg som expertkommentator. Svensken bildade den fruktade ”Legion of Doom”-kedjan tillsammans med John LeClair och Eric Lindros i Philadelphia.

Jagr hyllar Renberg

Det var en kedja som Jagr absolut inte gillade att möta – och hyllar Renberg.
– När de spelade tillsammans, Lindros och Renberg, så ville man inte möta dem. De var så tuffa att spela mot, inte bara hockeymässigt men också tuffa på isen. I Pittsburgh hade vi en stor rivalitet med Philadelphia, det kan jag lova. Man vill inte spela de matcherna, säger Jagr till SVT och fortsätter:
– Det var inte hockey. Det var på liv och död. Man kunde dö där ute, fortsätter han.

Eric Lindros och Mikael Renberg. Foto: Bildbyrån

Mikael Renberg skrattar till när han får höra Jagrs svar.
– Han är en legendar. Att han ens funderar på att spela igen är fantastiskt. Det är rätt elakt mot alla oss andra 72:or som inte spelar längre, säger Renberg.

Den svenske forwardsstjärnan gjorde totalt 728 NHL-matcher genom karriären där han representerade Philadelphia, Tampa Bay, Phoenix (nuvarande Arizona) och Toronto.

Hälsar till ”Foppa”

Men mot Jagr ligger den svenske stjärnan i lä gällande antal matcher. Tjecken gjorde häpnadsväckande 1941 matcher och totalt 2122 poäng.

Jaromir Jagr. Foto: Bildbyrån

Under sina många år i NHL mötte Jagr åtskilliga svenska superstjärnor.

Då tar han tillfället i akt att hälsa till sina forna blågula motståndare.
– Jag har spelat mot så många svenska spelare och alla är fantastiska. Peter Forsberg och Mats Sundin. Vi har spelat mot varandra så många gånger,  ända sedan vi var 16 år i landslaget. Markus Näslund också, jag vill hälsa till alla dem, säger Jagr till SVT.

Se intervjun här:

Dela för att hylla Jaromir Jagr!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/OUscbEeJHM36V-gw8BOLm9KIxYtn0vVp6OVzIPVQfnEkvINUgvVIeh738aJ6n433″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Supertalangen skriver SHL-kontrakt: ”Fanns inget att vänta på”

Här stjäl svensken showen från Pettersson – i Vancouvers jättekross i natt