Jaromir Jagr slår nu mäktiga rekordet – 50-åringen överträffar äntligen självaste ikonen Wayne Gretzky

Jaromir Jagr slår nu mäktiga rekordet – 50-åringen överträffar äntligen självaste ikonen Wayne Gretzky

Jaromir Jagr vägrar lägga skridskorna på hyllan.
Nu har 50-åringen även överträffat sig själv.
Genom att äntligen slå Wayne Gretzkys makalösa rekord.

Redan 1988 började Jaromir Jagr spela seniorhockey i tjeckiska Kladno. 35 år har han inte bara blivit en av hockeyns absolut största spelare genom tiderna, utan han spelar fortfarande som 50-åring.

Jagr historisk

Det blev sammanlagt 24 säsonger i världens bästa hockeyliga och sensationella 1 921 poäng på 1 733 matcher i NHL för den tjeckiske ikonen. Med de otroliga siffrorna är Jagr tvåa på listan över tidernas bästa poänggörare i NHL, endast slagen av den omöjlige Wayne Gretzky.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jaromir Jagr, hockey
200205 Jaromir Jagr poseerde för ett porträtt den 5 februari 2020 i Kladno. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_501

Men nu har Jagr faktiskt överträffat självaste Gretzky vad gäller ett annat mäktigt rekord. I helgen gjorde nämligen 50-åringen mål nummer 1 099, se det här nedanför, i karriären vad gäller alla matcher på professionell nivå vilket innebär att han passerar nummer 99 och skriver in sig i historieböckerna för alltid.

LÄS MER: Stig Salming talar rakt från hjärtat om sorgen efter Börje Salming – och ensamheten: ”Äts upp inifrån”

Slår Gretzky

Jaromir Jagr är nu den hockeyspelare som har gjort allra flest mål på professionell nivå genom tiderna. En oerhört imponerande bedrift efter att rekordet länge tillhört den svårslagne Wayne Gretky och vi har fått en ny målkung i hockeyhistorien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Wayne Gretzky, hockey
950923 Ishockey, Träningsmatch, Los Angeles Kings – New York Rangers: Wayne Gretzky, Los Angeles Kings. Foto: BILDBYRÅN / 19077

Det var i söndagens match för Kladno i tjeckiska högstaligan Extraliga som nationalhjälten gjorde den historiska fullträffen, se den här nedanför. 50-åringen har den här säsongen gjort 11 poäng på 19 matcher för sin moderklubb Kladno.

Vad tycker du om Jaromir Jagrs mäktiga bedrift? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Henke Lundqvists otroliga drag på träningen – som fick kollegan att banka huvudet i väggen: ”Vilket arsel!”

Se målet: