Jagade poängkungen återvänder till Sverige igen – helt klar för topplaget

Jagade poängkungen återvänder till Sverige igen – helt klar för topplaget

Han var förre säsongens stora succéspelare i HockeyAllsvenskan.
Nu återvänder till Alexandre Lavoie till svensk hockey igen.
Poängkungen är klar för Timrå IK.

I fjol gjorde Alexandre Lavoie hela 52 poäng i HockeyAllsvenskan och var den stora anledningen till att BIK Karlskoga var med och slogs om SHL-uppflyttning in i det sista. Succésäsongen i Sverige resulterade i en flytt till finska klubben Kalpa i somras.

Men där har den fortsatta succén uteblivit. Istället har Lavoie ryktats återvända till Sverige igen och flera klubbar har varit intresserade. Nu står det klart att serieledaren i HockeyAllsvenskan vunnit jakten.

”En toppspelare på den här nivån”

I dag välkomnar Timrå IK Lavoie till klubben på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.
– Vi har två långtidsskadade spelare nu så därför har vi kollat marknaden efter bra ersättare. När Alex då dök upp så kände vi att det här var ett bra alternativ. Alex gjorde det bra förra året i HockeyAllsvenskan och han har visat att han är en toppspelare på den här nivån. Det här blir ett bra tillskott för oss, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens officiella webbplats.

Utöver skadorna är framtiden även oviss för stortalangen Jonathan Dahlén som levererat direkt i sin återkomst till Timrå. Dahlén kan lämna för spel i SHL och då blir värvningen av Lavoie oerhört viktig. 24-årige kanadensaren kan bli spelklar för Timrå först nästa vecka.

LÄS MER: Beskedet i natt som öppnar för en efterlängtad återkomst till SHL